З'явилася інформація щодо дати весняних канікул в Україні.

Цього року відпочиватимуть українські школярі з 28 березня по 3 квітня. Після чого, 4 квітня вони повернуться до навчання. Такий графік був встановлений Міністерством освіти і науки, пишуть "Факти".

Стало відомо, коли почнуться в цьому році і скільки відпочинуть діти, фото: Фокус

Однак варто враховувати, що точні терміни канікул можуть коригувати адміністрації навчальних закладів. Водночас Міністерство освіти і науки висловило свої вимоги щодо необхідної кількості навчальних годин у молодшій та старшій школі.

Для пояснення, учні початкової школи (1-4 класи) повинні відучитися 720 годин, гімназії (5-9 класи) - 890 годин, а ліцею (10-11 класи) - 1110 годин.

Міністерство освіти і науки визначило вимоги щодо кількості навчальних годин у молодшій та старшій школі, фото: Європейська правда

До слова, що щодо канікул, то є ще хороші новини для школярів. Справа в тому, що на початку березня з нагоди свята 8 березня і перенесення - 7 березня теж буде вихідним днем. Таким чином у школярів вийде чотири вихідні дні - з 5 по 8 березня, але в суботу, 12 березня, буде робочий день.

Також стартують з березня пробні сесії ЗНО, в яких абітурієнти зможуть взяти участь. Адже зовсім скоро гряде пора вступу до вищих закладів, тому канікули можна провести з користю, готуючись до іспитів. Або ж можна буде просто відпочити перед ними.

Раніше "Hyser" писав про те, що скандал у київській школі між прибиральницею і кухарем закінчився бійкою.

Також наш портал повідомляв, що відома українська актриса Ольга Сумська показала свої підліткові фото, на яких вона дуже сильно схожа зі своєю дочкою Антоніною.

Нагадуємо, що стало відомо, кому доведеться платити за ЗНО і чому.