В війна сьогодні говорять багато і часто, тому багато українців перебувають у стані паніки. Що робити і куди бігти, якщо раптом почнеться найстрашніше?

Експерти розповіли про алгоритм дій, які в критичній ситуації можуть врятувати життя і допоможуть діяти правильно. Отже, перше, що потрібно зробити-це покинути місто. Про це пише видання "КП-Україна".

Експерт Георгій Салманішвілі, який брав участь у військових діях, в тому числі і в Карабасі в кінці 80-х років, дав кілька важливих рекомендацій мирним жителям.

"Найкращий варіант для жителів міста, в якому почалися військові дії, це встигнути покинути його до розпалу війни. На колесах або на своїх двох, головне - швидко" - пояснив він. Також він зазначив, що не варто користуватися для відходу основними магістралями, оскільки саме вони першими потрапляє під обстріл.

Під час військових дій місто дуже швидко може перетворитися на смертельний капкан відключений від енерго водо і газопостачання. Якщо ж все-таки доводиться залишатися в місті, в якому введено надзвичайний або військовий стан, то важливо пам'ятати, що страх і паніка можуть вбивати також, як і зброю. Головне, зберігати холоднокровність і тверезомислячу голову.

Що робити, якщо зникли Інтернет і мобільний зв'язок? Необхідно заздалегідь домовитися з членами своєї сім'ї а діях в критичний момент і вибрати певну точку збору. У такій ситуації потрібно покласти в кишеню дитині папірець з інструкцією, в якій будуть прописані вищевказані дії. Дитина може розгубитися і в момент паніки у нього з голови геть вилетять всі настанови і вказівки дорослих.

Якщо на вулиці ви зіткнулися з натовпом переляканих людей, то не варто ставати її частиною. Краща що можна зробити це піти в будь-яку нішу або під'їзд. Якщо ви опинилися на вулиці і раптово неподалік почалися військові дії, то негайно покиньте це місце рухаючись навскіс, а не по прямій. Ваша мета-знайти укриття, якщо таких поруч немає, то падайте на землю закривши голову руками.

Раніше "Hyser" писав про те, що експерт розповів про вторгнення Путіна в Україну.

Також наш портал розповів про те, що у США попередили Україну про вторгнення Росії.

Нагадуємо, що президент США звернувся до американців, які залишилися в Україні.