У січні 2022 року Національний банк України надав звіт, в якому говориться, що в поточному році збережеться висока продовольча інфляція в Україна.

Також в НБУ спрогнозували подорожчання кредитів для звичайних громадян. Детальніше про це інформує сайт газети Факти і коментарі.

Згідно з даними видання, процентні ставки за новими кредитами для населення в січні 2022 року збільшилися на 0,7% в порівнянні з груднем 2021 року. Зараз процентна ставка в національній валюті становить 32,7% річних, в той же час як в грудні 2021 року ця ж ставка становила рівно 32% річних.

Водночас кредитна ставка для підприємств у національній валюті збільшилася на 0,4 відсотків річних. Зараз вона становить 10,4%, в той же час як в грудні 2021 року становила рівно 10% річних. Також для підприємств зросли валютні ставки - з 3,3% до 3,4% річних.

Кредитний портфель банків зріс на 2,5% до — 1 070 млрд гривень: населення — на 3,3% до 250 млрд гривень, підприємств — на 2,3% до 793 млрд гривень.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден терміново звернувся до громадян США із закликом негайно покинути Україну.

Нагадуємо, що російські лікарі розповіли подробиці про стан здоров'я лідера ЛДПР і політичного діяча Володимира Жириновського. Медики не дають жодних гарантій на одужання.

Також портал Hyser інформував, що представники Збройних сил України показали фотографії з військових навчань"заметіль 2022". Наші військовослужбовці активно навчаються тактиці і стратегії ведення військових дій на своїй території, що може знадобитися в разі повномасштабного вторгнення Росії в Україну.