Довіряти людям, допомагати, підтримувати... На щастя, ще багато хто щиро вважає в нашому суспільстві, що так і повинно бути. Однак, найчастіше, "поки не попросиш-не дізнаєшся, хто цінний поруч, а хто лише звук". На жаль, віддати останню шану великому радянському режисерові Віктору Бутурліну знайшли час не всі, кому за життя він допоміг.

Так, 10 лютого 2022 року в середньому залі Петербурзького крематорію пройшла церемонія прощання і відспівування радянського і російського кінорежисера і сценариста Віктора Бутурліна. Про це повідомляли РосСМИ.

В останню путь заслуженого діяча мистецтв Росії пройшли проводити не тільки близькі люди, шанувальники творчості, але ще і студенти, у яких він викладав.

А ось соратників по знімальному цеху на траурній церемонії можна було порахувати на пальцях однієї руки. Так, попрощатися з колегою прийшли лише Сергій Кошонін, відомий за "забійною силою", Сергій Мурзін і Віктор Бичков, якого всі знають як Кузьмича з "особливостей національного полювання".

При цьому головні зірки "забійної сили" - Сергій Селін, Семен Стругачев, Михайло Пореченков, Олександр Тютрюмов і Андрій Федорцов не приїхали попрощатися з прославив їх режисером. А адже Віктор Іванович відкрив кінематографу Андрія Федорцова, який раніше отримував тільки епізодичні ролі.

Не було і Костянтина Хабенського, для якого серіал про ментів став путівкою у велике кіно.



Не було в залі прощання також і Олександра Половцева та Олексія Нілова - зірок серіалу"Вулиці розбитих ліхтарів".

Користувачів мережі сильно обурила таке ставлення до покійного:

  • "Ось і вся правда про людська вдячність. Переступили і пішли далі";
  • "Невдячні актеришки";
  • "Кошмар! Таке горе, могли б вже хоча б ненадовго заїхати";
  • "Розчарування в людях";
  • "Плюнули в обличчя режисерові...

Відомо, що Бутурліна кремували в Санкт-Петербурзі на Шафірівському шосе.

Кінематографіста, який знімав улюблені народом серіали, не стало 5 лютого. За попередньою інформацією, він помер через серцеву недостатність на 76-му році життя.

Серед останніх робіт Віктора Бутурліна-документальна картина "Одна на всіх" про Велику Вітчизняну війну.

Серед найвідоміших, зрежисованих ним серіалів- "Забійна сила", "Вулиці розбитих ліхтарів", "Час любити", "Дилер"і" жити спочатку".

Нагадаємо, раніше вдова Кернеса показала відео з похорону екс-мера Харкова Геннадія Кернеса.

Крім того, наш портал повідомляв, що син Кернеса "здав" таємну родичку батька.

А не так давно не стало відомого українського режисера. Таких вже не буде...