Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон є одним з ключових фігур, які допомагають стримувати натиск Володимира Путіна. Однак британський чиновник стверджує, що розвідка поки не володіє даними, які здатні спростувати ймовірність вторгнення Росії в Україну.

Про це інформує УНІАН, посилаючись на заяву Бориса Джонсона на спільному брифінгу з Генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом.

Прем'єр-міністра Великобританії запитали, чи впевнений він, що Володимир Путін хоче війни. На що Джонсон відповів, що насправді він не знає, чи було прийнято вже рішення з приводу подальших дій російської армії. Однак, це зовсім не говорить про те, що Путін передумав нападати.

"Я боюся сказати, що наша розвідка залишається похмурою. Ми бачимо стягування величезної кількості батальйонних тактичних груп на кордонах України - 70 або більше", - зазначив британським прем'єр.

Борис Джонсон також зробив акцент на тому, що теперішня ситуація є дуже небезпечною, оскільки Європа давно не стикалася з такими військовими загрозами. Також чиновник підкреслив, що, на його думку, санкції і демонстрація військової рішучості, а також дипломатія – це те, що зможе стримати Володимира Путіна.

Британський прем'єр також зазначив, що, на його думку, Україна досить добре підготовлена до можливої війни. Країни Заходу, в тому числі Великобританія, допомагали всіма силами - постачали українцям озброєнням, а також готували війська. Джонсон підкреслив, що вони ще розглядають можливі методи військової допомоги Україні.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що у мережі сміються над черговим конфузом з Миколою Тищенком.

Нагадуємо, що українцям хочуть заборонити споруджувати балкони і встановлювати кондиціонери. Хто не зможе використовувати блага цивілізації, читайте в матеріалі.

Також портал Hyser інформував, що померла молода невістка екс-градоначальника Харкова Геннадія Кернеса.