Відомий російський політик, лідер партії "ЛДПР" Володимир Жириновський, заразився коронавірусом ще два тижні тому, хоча громадськість дізналася про його діагноз тільки 9 лютого. Він його приховував.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на джерело, близьке до МОЗ РФ.

Співрозмовник видання стверджує, що на прохання політика його лікарі зберігали конфіденційність. Причиною тому "виявилася б як не можна до речі для політичних супротивників ЛДПР з числа антиваксерів". Сам же Жириновський говорив, що прищеплювався вже близько 8 разів.

Коли тільки він дізнався про хворобу, то в партії було оголошено, що їх лідер пішов на карантин у зв'язку із зростанням випадків захворюваності новим штамом "Омікрон".

2 лютого медики оглянули Жириновського і запропонували далі лікуватися в стаціонарі. Помістили лідера "ЛДПР" у Центральну клінічну лікарню Управління справами президента (ЦКБ) в Москві, де йому надали всі можливості продовжувати працювати віддалено.

У російських ЗМІ пишуть, що у Жириновського досить сильна поразка легенів і що в його палаті знаходиться апарат ШВЛ, проте користується ним політик тільки в режимі кисневої маски для того, щоб впоратися з наслідками ковіду.

Одне з російських видань пише, що хвороба протікає досить легко і Жириновський не звертає на неї увагу. Він продовжує працювати дистанційно і роздавати завдання своїм однопартійцям. Більш того, джерело стверджує, що якби інформація стосовно захворювання Володимира Жириновського не просочилася б в Мережу, його підлеглі продовжували б думати, що їх глава працює з дому дистанційно.

Раніше Hyser писав про те, що госпіталізований Жириновський перебуває у важкому стані.

Також Hyser повідомляв, що мольфари розповіли про потужну підтримку Путіна.

Нагадаємо, що Жириновський заволав про напад на Україну в прямому ефірі.