Закон" Про основи національного опору " набув чинності 1 січня поточного року. Згідно з документом в країні сили територіальної оборони, завдання яких виконувати певні завдання в межах своєї місцевості в разі загрози.

Вступити до лав сил терроборони можна на добровільній основі, пише "Апостроф". Однак вік повинен бути від 18 до 60 років.

Основний склад добровольчих формувань територіальних громад складатимуть українці, які пройшли службу в ЗСУ, інших військових формуваннях та правоохоронних органах. Що стосується решти українців, то вони можуть вступити в терроборону після того, як складуть присягу добровольця територіальної оборони.

Не приймуть в терроборону тих, хто сидів у в'язниці за тяжкі та особливо тяжкі злочини, а також тих, хто має дві і більше судимостей за вчинення умисних злочинів.

Для вступу всі бажаючі повинні будуть відвідати найближчий територіальний центр комплектування та соціальної підтримки з військово-обліковим документом. Там пройти співбесіду, військово-лікувальну комісію і зібрати документи.

Документи, які будуть потрібні для вступу:

заява про бажання добровільно вступити на службу в територіальному резерві;
висновок військово-лікарської комісії;
копії всіх сторінок паспорта громадянина України;
копія довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;
копії свідоцтв про укладення шлюбу та народження дітей (за наявності);
характеристика з місця роботи;
копії документів про освіту;
кольорова фотографія розміром 9х12.

Перед тим, як укласти контракт, необхідно пройти медичне обстеження. Претенденти старше 40 років повинні пройти військово-лікарську комісію, адже участь у резерві передбачає інтенсивну підготовку.

Раніше Hyser писав про те, що названо дату можливого вторгнення Росії в Україну.

Також Hyser повідомляв, хто з українців може вступити до лав захисників.

Нагадаємо, що російських військових косить хвороба.