В Україні з 1 квітня 2022 року діятимуть нові правила продажу деяких лікарських препаратів.

Таким чином МОЗ вирішив боротися зі звичкою українців займатися самолікуванням, без консультації з лікарем. Уточнюється, що видаватиметься електронний рецепт, щоб припинити неконтрольоване і нецільове використання різного роду препаратів. Відповідна інформація з'явилася на сайті МОЗ.

українцям не дозволять купувати в аптеках ряд медичних препаратів, фото: версія Інфо

Для пояснення, купити ліки буде неможливо без виписаного е-рецепта від лікаря, в якому має бути зазначена діюча речовина препарату, лікарська форма і дозування. При цьому пацієнту необов'язково мати підписану декларацію з лікарем, адже головне - бути зареєстрованим в електронній системі охорони здоров'я.

З цього приводу висловився голова МОЗ Віктор Ляшко, який зазначив, що подібні введення є важливою частиною реформи.


До слова, не так давно фахівці говорили про те, що головне завдання антибіотиків - це боротися з бактеріями в організмі. Однак вони не збивають температуру, як багато хто помилково вважає, і не лікують віруси, бронхіт, дисбактеріоз, кашель або хрипи.

На жаль, не всі про це знають, вважаючи антибіотики панацеєю ледь не від усього. З цієї причини і було прийнято вищезазначене рішення, щоб контролювати продаж лікарських засобів і не дозволити українцям ще більше погіршувати свій стан здоров'я неправильним самолікуванням.

Раніше "Hyser" писав про те, що можна купити в аптеках на тисячу за вакцинацію від Зеленського.

Також наш портал повідомляв, що лікарі зробили відкриття щодо аспірину.

Нагадуємо, що українців масово напихають підробленими ліками.