Експерти розкрили сенс одного цікавого жесту, який спостерігався у деяких історичних особистостей.

Зокрема, мова піде про таких легендарних людей, як Йосип Сталін і Володимир Ленін - колишніх глав уряду СРСР. Крім них, в матеріалі будуть згадуватися також президент Білорусі Олександр Лукашенко і навіть така історична особистість як Наполеон - імператор французів. Всіх їх об'єднує один, здавалося б, безневинний жест, на який фахівці і звернули увагу.


Вони ховали руку в кишеню, а навіщо вони це робили, і спробували з'ясувати експерти. Цей жест можна пояснити по-різному. Так, наприклад, згідно з правилами давньогрецького етикету вільні руки у оратора вважалися грубістю і образою на адресу слухачів. У зв'язку з цим, ораторам доводилося ховати свої руки в складки одягу.

У вісімнадцятому столітті в Західній Європі відродилася мода на античне мистецтво і ця поза стала знову популярною. В результаті всіх видатних людей тих часів зображували саме так. Захована за одяг рука позначала приналежність до вищого суспільства, освіченість і благородство.


На початку двадцятого століття мода на позування з захованою рукою ставала все менш актуальною, але деякі знамениті люди продовжили так робити і до сих пір є ті, яким ця поза, здається, зручною.


Також цей жест згадується в Біблії і означає зображення знака, який був даний Мойсею Самим Богом.


Раніше "Hyser" писав про те, що Лукашенко насмішив заявою, що піде першим у бій.

Також наш портал повідомляв, що у Росії заборонили радіти і сміятися під час весіль.

Нагадуємо, що Лукашенко надів підліткове Худі і осоромився.