Експерти заявили, що в лютому поточного року значно зростуть ціни на продукти харчування. Йдеться про подорожчання фруктів і овочів, зокрема тепличних. Вартість продовольства може збільшитися у зв'язку із зростанням собівартості продукції.

Про це пише видання "Коментарі", повідомляє Главком.

Глава Українського аналітичного центру, економіст Олександр Охріменко заявив, якщо курс залишатиметься на рівні 29 грн за 1 Долар, то вартість продуктів харчування збільшиться на 10-15%.

За словами економіста, якщо ситуація зміниться і нацвалюта України стабілізується, то значного подорожчання продуктів харчування і продовольства не відбудеться.

Охріменко зазначив, що в лютому не очікується збільшення цін на м'ясо, тому що в цей період зазвичай спостерігається зниження попиту на цей продукт після свят. Крім цього, в цьому місяці можливі знижки на м'ясо птиці.

Фахівець вважає, що не будуть збільшуватися вартість хлібобулочних виробів, тому що Кабмін дозволив виробникам купувати дешевий природний газ.

Охріменко також попередив, що в поточному місяці можуть цін на молочну продукцію значно не зміняться, тому що на даний момент в Україні спостерігається надлишок цієї продукції.

Експерти заявили, що подорожчання деяких продуктів харчування викликане скасуванням тарифних пільг у січні 2021 року. Це спровокувало зростання тарифів на електроенергію, водопостачання та водовідведення.

Останнім часом в Україні продовжують дорожчати деякі інгредієнти для найпопулярніших страв. Поки немає передумов, які можуть говорити про можливі зниження цін на продукти харчування.

З початку поточного року спостерігається подорожчання овочів. Зокрема, значно зросли ціни на пекінську та цвітну капусту, а також моркву.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні починаються бійки за дешеві продукти в супермаркетах.

Інформаційний портал писав, що в Україні все більше дорожчають деякі "соціальні" товари.

Стало відомо, що в Україні значно подорожчають основні продукти харчування.

Нагадаємо, що українцям повідомили, що гречка стоятиме дорожче 70 гривень.