В Україні спостерігається погіршення ситуації з коронавірусом. На даний момент більшість областей країни знаходяться у "помаранчевій" зоні.

Про це повідомляє РБК-Україна із посиланням на офіційний сайт Міністерства охорони здоров'я.

Згідно із даними відомства, через показники по захворюваності коронавірусом у "червоній" зоні карантину знаходяться Івано-Франківська та Рівненська області. Тільки дві області України залишилися у "жовтій" зоні карантину – Полтавська та Кіровоградська області.

У відомстві заявили, що, враховуючи всі показники, локдаун можуть ввести у Вінницькій, Волинській Донецькій, Житомирській, Закарпатській, Київській, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Хмельницькій області.

Сьогодні, 4 лютого, МОЗ оприлюднило статистику щодо коронавірусу. На жаль, Україна встановила новий антирекорд щодо захворюваності коронавірусом з початку пандемії в країні. За минулу добу було виявлено 43 778 нових випадків захворювання коронавірусом COVID-19.

Глава МОЗ Віктор Ляшко також заявив, що зараз в Україні збуваються неоптимістичні прогнози щодо розвитку епідемії коронавірусу. Протягом останніх трьох тижнів в країні спостерігається значний приріст хворих коронавірусом. Це пов'язано з поширенням нового штаму Омікрон, який вважається більш заразним, ніж штам Дельта та інші варіанти вірусу.

За словами Ляшка, протягом двох тижнів буде фіксуватися зростання хворих коронавірусом. За прогнозами, щодобовий приріст може досягти до 60 тисяч хворих.

В даний час у багатьох країнах світу фіксується нова хвиля коронавірусу, який викликана новим штамом Омікрон. У багатьох країнах, як і в Україні, фіксувався рекордний приріст COVID-19. Крім цього, багато фахівців заявили, що зовсім скоро новий штам Омікрон витіснить штам Дельта.

У МОЗ озвучили прогнози щодо коронавірусу COVID-19 в Україні. Згідно з прогнозами, з 2 по 8 лютого в Україні фіксуватимуть до 52 тисяч хворих на добу. Деякі експерти озвучують інші показники-до 55 тисяч нових випадків.

Експерти виступили з попередженням про те, що Україні загрожує новий спалах коронавірусу. Зокрема, очікується, що в середньому за добу приріст хворих складе до 70 тисяч осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли Україна досягне піку коронавірусу.

Крім цього, що українці одночасно заражаються ковидом і грипом: як розрізнити хвороби за симптомами.

Наш портал писав, що українські експерти прогнозують чергову хвилю захворюваності коронавірусом через стрімке поширення штаму Омікрон.

Нагадаємо, що в Україні запустили новий ковід-сертифікат.