Ніхто не стане заперечувати, що в останні роки зима сильно змінилася, і в лютому снігового покриву може зовсім не бути, а морози, як правило, чергуються з відлигою +5...6 градусів. Стало відомо, що перед першими вихідними, 5-6 лютого, в Україні істотно похолодає, тому синоптики радять запасатися цікавими фільмами і складовими інгредієнтами популярного зимового напою глітвейну.

Так, синоптики Українського гідрометцентру повідомили, що найближчими днями в Україні встановиться насправді зимова погода – повернуться морози, які місцями досягнуть -10 градусів. Про це пише Обозреватель.

Наприклад,

  • у Черкасах 4 лютого буде практично безхмарно, вночі -10 морозу, вдень -4;
  • у Полтаві-похмуро, суцільна хмарність, температура повітря -7...-3;
  • у Сумах температура повітря становитиме -6...-3, похмуро, суцільна хмарність;
  • у Дніпрі температура вночі буде -5 морозу, вдень -1, похмуро, суцільна хмарність, сніг.

Найсильніший мороз - до -10 градусів Цельсія - за прогнозом, вдарить вночі на Житомирщині, а вдень триматиметься на рівні -1...-3. Вітер північно-західний, 5-10 м/с, опадів не очікується.

І тільки в окремих областях на заході буде до + 2...+4:

  • у Чернівцях у п'ятницю-хмарно з проясненнями, вночі -2, вдень + 3;
  • в Ужгороді стовпчики термометрів покажуть -1...+ 2, похмуро, суцільна хмарність, можливий невеликий сніг.

Опади, переважно у вигляді снігу, очікуються на північному заході та сході України.

Найтепліше в цей день буде в східних і південних областях. Там вночі стовпчики термометрів опустяться до -4, а вдень покажуть -1...+2. Істотних опадів не очікується.

До речі, 4 лютого віруючі відзначають день святого Тимофія - в юні роки він став свідком чудесного зцілення апостола Павла, який осліп від невіри в Христа. Наші предки вірили, що якщо в цей день мете заметіль, то весь тиждень буде з хуртовинами. При цьому якщо опівдні сонце видно, то весна буде рання.

Що ж стосується вихідних, то температурні показники в різних частинах України будуть дуже відрізнятися. Поки в східних і північних областях буде слабо і помірно морозно, на півдні і заході стовпчики термометрів покажуть +3-4 °С.при цьому опадів не буде тільки в південних областях.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що астрологи опублікували список знаків Зодіаку, яких очікують складності.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні запустили новий ковод-сертифікат.

Також "Hyser" писав, що українців попередили про те, що скоро долар сильно подорожчає.