В Україні можуть значно підвищити тариф на передачу електроенергії. Все це спровокує зростання абонентської плати за електроенергію для населення.

Про це повідомляє "Энергореформа", пише Главком.

Нові тарифи можуть почати діяти з 1 квітня поточного року. Наступного тижня компанія "Укренерго" запланувала проведення публічного обговорення змін у тарифі. Обговорення повинні пройти в понеділок, 7 лютого.

У компанії повідомили, що нинішній тариф на послуги з передачі електроенергії можуть збільшити на 29,1%. Після змін тариф на передачу електроенергії становитиме 446,24 грн/МВт·год.

В "Укренерго" заявили, що підвищення тарифу необхідно, тому що в Державному бюджеті не були закладені кошти на оплату "зеленої" електроенергії.

Компанія Укренерго, яка є оператором системи передачі електроенергії, також має намір збільшити зарплати співробітникам на 13% в порівнянні з торішніми показниками.

Згідно з прогнозом від експертів Нацбанку, що не вийти запобігти подорожчанню електроенергії в Україні. Економісти заявили, що після квітня поточного року тарифи на електронергію будуть зростати не менше ніж на 25% щороку.

За словами радника прем'єр-міністра із питань енергетики Юрія Бойка, громадяни України можуть заощадити на електроенергії, якщо будуть використовувати двозонні лічильники.

Крім цього, нинішні тарифи на електропостачання залишаться в силі до 30 квітня поточного року. Це пов'язано з тим, що з 1 жовтня минулого року уряд "заморозив" тариф на електроенергію для громадян України. Вартість електроенергії в лютому для споживачів не буде змінюватися.

У лютому деякі тарифи на комунальні послуги стануться без змін. Однак цього року українців очікує збільшення суми платежів за комуналку.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українців попередили про нові тарифи на газ у лютому.

Наш портал писав, що громадянам України повідомили дуже неприємні новини, які стосуються комунальних послуг.

Крім цього, українцям розіслали "подвійні" платіжки за газ: що відомо про додатковий тариф.