В Україні розширили список громадян, які можуть придбати лікарські препарати за "ковидную" тисячу, отриману за повний курс вакцинації від коронавірусу (дві дози вакцини).

Про це говоривши у заяві Міністерства соціальної політики, повідомляє "Апостроф".

У середу, 2 лютого, відбулося засідання Кабінету Міністрів, на якому народні депутати ініціювали надання можливості особам з інвалідністю I та II групи придбати лікарські препарати в рамках програми "еПідтримка".

Міністерство економіки, Міністерство соціальної політики, Міністерство цифрової трансформації отримали відповідні доручення.

При цьому, з 24 січня "ковидну" тисячу, отриману за повний курс вакцинації від коронавірусу, можна було витратити на лікарські препарати громадянам України у віці від 60 років.

Також уряд розширив категорію громадян України, на яких буде поширюватися виплата в розмірі однієї тисячі гривень за повний курс вакцинації від COVID-19. Йдеться про осіб віком від 14 років.

Згідно з нововведеннями, буде розширено список товарів і послуг, додавши послуги у сфері освіти, культури і спорту, товарів спортивного призначення, друкованих ЗМІ, шкільного приладдя та канцелярських виробів.

У пояснювальній записці йдеться, що через дії на території України карантинних обмеження необхідно надати підтримку особам віком від 14 років. Пропонується цій категорії громадян також надати допомогу в розмірі однієї тисячі гривень.

Сьогодні в МОЗ заявили, що за минулу добу, в Україні було виявлено 39 620 нових випадків інфікування COVID-19. Це новий антирекорд з початку пандемії коронавірусу в країні.

У Міністерстві охорони здоров'я заявили, що приріст COVID-випадків перевищив 35 тисяч хворих. Ситуація з коронавірусом в країні погіршується через поширення заразного штаму Омікрон.

У МОЗ озвучили прогнози щодо коронавірусу COVID-19 в Україні. Згідно з прогнозами, з 2 по 8 лютого в Україні фіксуватимуть до 52 тисяч хворих на добу. Деякі експерти озвучують інші показники-до 55 тисяч нових випадків.

Раніше "Hyser" повідомляв, що Кабмін має намір розширити категорію громадян України, на яких буде поширюватися виплата в розмірі однієї тисячі гривень за повний курс вакцинації від COVID-19.

Стало відомо, що українцям в "наливайку" продають сигарети, пиво і крупи за підступну тисячу.

Наш портал писав, що в українців скуповують ковидні тисячі по 650 грн: розкрита хитра схема.

Нагадаємо, що українці зможуть отримати по 500 грн від Зеленського: хто отримає додаткові "ковидні" виплати.