Громадянам України нагадали про те, що вже через тиждень потрібно буде принести звітність до податкової служби. Це говорить про те, що вже до 9 лютого необхідно зробити звіти за свої доходи.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Факт»

Потрібно повідомити про те, що для всіх українських підприємців встановили дати. Тобто, це означає те, що 9 лютого, українські підприємці повинні надати звіти, так вирішили нагадати в Головному управлінні ДПС в Київській області.

Важливо помітити, що 9 лютого 2022 року всім підприємцям потрібно дати звіт - ФОП-спрощенці третьої групи - річну податкову декларацію за 2021 рік. Підприємці, які перебувають на загальній системі оподаткування, повинні подати податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2021 рік. Юридичні особи, платники єдиного податку 3-ї групи - податкову декларацію за 2021 рік.

Налоговая декларация. Фото: скриншот YouTube-видео.
Податкова декларація. Фото: скріншот YouTube-відео.

Нагадаємо і про те, що потрібно надати звіти і за останній квартал минулого року. До цих звітів входитимуть: рентна плати за використання надрами, за спеціальне використання води, використання лісовими ресурсами, податкова декларація збору за паркування та декларацію туристичного збору за 2021 рік.

Крім цього, 8 лютого 2022 року є спеціальний термін надання сплати ЄСВ «за себе» для підприємців, які працюють на загальній системі оподаткування.

Потрібно розуміти, що про ці звітності потрібно знати всім підприємцям, щоб у них потім не було ніяких зайвих питань і якихось непередбачених ситуацій.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, як користувачам українських банків заощадити гроші на переказах.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили, що в українських водіїв почали віднімати автомобілі.

Також портал "Hyser" писав, що жителям України повідомили про сплату чергового податку.