Відповідно до чинного законодавства України в березні цього року буде проведена індексація соціальних виплат, які отримують українські пенсіонери.

Про це повідомляють ФАКТИ.

У Пенсійному фонді заявили, що індексація торкнеться приблизно 10 мільйонів громадян України.

Згідно із законодавством, на збільшення пенсійних виплат можуть розраховувати люди у віці 75-80 років. Громадянам цієї категорії збільшать пенсійні виплати на 400 гривень. Крім цього, пенсіонери у віці 80 + отримають на 500 гривень більше, ніж їм виплачували раніше.

Для українських пенсіонерів віком старше 70 років, у кого є повний трудовий стаж (35 і 30 років для чоловіків і жінок відповідно), мінімальний розмір пенсійної виплати становитиме не менше 3000 гривень.

У відомстві зазначили, що заплановано підвищення розміру компенсаційних виплат військовим пенсіонерам та ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС.

Згідно із офіційними статистичними даними, середній розмін пенсійних виплат в Україні на 1 січня поточного року склав 3915 гривень. На жаль, половина українців, які вийшли на заслужений відпочинок, отримують пенсійні виплати, які не перевищують трьох тисяч гривень.

В Україні при верифікації документів можна залишитися без пенсійних виплат через найменшу помилку, як, наприклад, неправильно написане прізвище. Деякі українці, які вийшли на заслужений відпочинок, можуть позбутися пенсійних виплат після проходження обов'язкової верифікації (перевірки).

Також в Україні посилюють вимоги щодо страхового стажу, який необхідний для виходу на заслужений відпочинок в 2022 році. При цьому розмір пенсійних виплат за віком визначається індивідуально для кожного пенсіонера, враховуючи страховий стаж та отриману заробітну плату, з якої були сплачені обов'язкові страхові внески.

Раніше "Hyser" повідомляв, що з 1 січня 2022 року в Україні змінилися умови виходу на пенсію за віком.

Наш портал писав, що деяких українців очікують щедрі надбавки до пенсійних виплат у лютому.

"Hyser" писав, що якщо не вистачає стажу для пенсії: як його купити і у скільки це обійдеться.

Нагадаємо, що зараз в Україні проходить верифікація, тому перевірятимуть усіх, хто отримує різні соціальні виплати від держави.