Український фігурист Іван Шмуратко, який виступає у чоловічому одиночному катанні, вирішив не ігнорувати російських журналістів під час прес-конференції на Зимових Олімпійських Іграх в Пекіні, але на всі їхні запитання спортсмен відповідав англійською мовою.

Про це повідомляє 24 канал.

Шмуратко провів тренування, після якого взяв участь у прес-конференції з представниками ЗМІ.

Російські журналісти поставили кілька запитань українському фігуристу російською мовою. Фігурист не проігнорував їхні запитання, але всі його відповіді були англійською мовою.

За словами українського спортсмена, на зимовій Олімпіаді в Пекіні спортсмени, що представляють Україну, спілкуються лише українською або англійською мовами.

Шмуратко радий, що збірна України братиме участь у командному турнірі. Спортсмени також радіють, щоб представлятимуть свою країну і зроблять все можливе, щоб добре виконати свою роботу.

Фігурист також прокоментував, чому він відповідає англійською мовою, сказав, що "Як ви знаєте, я все роблю, щоб бути тут. Я спортсмен і вся моя робота – на льоду".

З'ясувалося, що під час Олімпіади збірні України та Росії з фігурного катання сидітимуть поруч. Невідомо, чому організатори ігор прийняли таке рішення про розміщення цих збірних.

Крім цього, спортсменам, що представляють Україну, рекомендували уникати російських спортсменів на Олімпійських Іграх в Пекіні. Росія навіть звернулася через це в Міжнародний олімпійський комітет. У МОК заявили, що у рекомендації України немає нічого протиправного.

Відзначимо, що в 2022 році в Пекіні пройдуть зимові Олімпійські ігри. Відкриття олімпіади відбудеться 4 лютого і завершаться ігри 20 лютого. Протягом майже місяця спортсмени з різних країн світу боротимуться за олімпійські медалі. Для багатьох спортсменів ці медалі є найбажанішими в їх кар'єрі. Україну на зимовій Олімпіаді представлятимуть 45 спортсменів.

Раніше "Hyser" повідомляв, що в Україні розгорівся новий мовний скандал через велику компанію.

Наш портал писав, що житель України поділився просто обурливою і божевільною історією, він повідомляє про те, що його не прийняли на співбесіду тільки тому, що він спілкується українською мовою.

Крім цього, у Києві розгорівся антиукраїнський скандал: молодий чоловік, якому 16 років, виявився фанатом Володимира Ілліча Леніна.

Нагадаємо, що ще в одному регіоні України "поставили хрест" російською мовою.