Українці, які пройшли повний курс вакцинації та отримали бустерний укол, тепер можуть отримати COVID-сертифікат. Цей сертифікат можна згенерувати у додатку "Дія".

Про це повідомляє РБК-Україна.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко під час брифінгу заявив, що він виконав свою обіцянку. Йдеться про те, що українці, які отримали третю дозу вакцини (бустерний укол) від коронавірусу від COVID-19, вже можуть завантажити новий COVID-сертифікат.

Для того, щоб згенерувати новий сертифікат, необхідно виконати наступне:

  • Отримати бустерний укол. Згідно Із рекомендацією МОЗ, бустерку можна зробити в проміжку від 6 до 9 місяців після того, як був завершений базовий курс щеплень від коронавірусу і людина отримала дві дози вакцини.
  • Після цього необхідно відправити запит на генерацію сертифіката на порталі або в додатку "Дія".

У МОЗ заявили, що згенерувати документ можна, якщо людина отримала бустерний укол. Після цього має бути внесений відповідний запис в електронну систему охорони здоров'я.

Новий сертифікат, отриманий після бустерного уколу, буде діяти протягом 270 днів з моменту, коли була зроблена третя щеплення від коронавірусу.

Новий сертифікат можна буде використовувати як на території України, так і для виїзду за кордон.

У відомстві зазначили, що бустерку необхідно зробити не раніше, ніж через шість місяців після другого уколу від коронавірусу.

Зараз у багатьох країнах світу фіксується нова хвиля коронавірусу, який викликана новим штамом Омікрон. У багатьох країнах, як і в Україні, фіксувався рекордний приріст COVID-19.

У МОЗ заявили, що з 2 по 8 лютого в Україні можуть бути пікові дні, коли фіксуватимуть до 52 тисяч хворих на добу. Деякі експерти озвучують інші показники-до 55 тисяч нових випадків.

Експерти виступили з попередженням про те, що Україні загрожує новий спалах коронавірусу. Зокрема, очікується, що в середньому за добу приріст хворих складе до 70 тисяч осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли Україна досягне піку коронавірусу.

Крім цього, що українці одночасно заражаються ковидом і грипом: як розрізнити хвороби за симптомами.

Наш портал писав, що українські експерти прогнозують чергову хвилю захворюваності коронавірусом через стрімке поширення штаму Омікрон.

Нагадаємо, що в Україні через штам Омікрону області переходять у "червоні зони".