Фінансовий аналітик заявив, що Долар продовжить дорожчати і пояснив чому

Протягом останніх тижнів українська валюта потроху здає позиції і дешевшає. Основною причиною ослаблення української національної валюти називають складну геополітичну ситуацію на кордоні з Російською Федерацією. Фінансовий аналітик Андрій Гойлов розповів інформаційному портал "Сьогодні" як буде розвиватися ситуація на валютному ринку надалі.

За його словами, на цьому тижні, тобто з 31 січня по 4 лютого динаміка вартості долара як і раніше буде залежати від того, як буде розвиватися геополітична обстановка на кордоні України і Росії.

На думку експерта, найближчим часом вартість долара закріпиться на рівні в 28,65 гривень за Долар США, в той час як вартість європейської валюти для українців доросте до рівня в 32,45 гривень.

На думку іншого економічного експерта, Вадима Іосуба, в лютому поточного року українська валюта може продовжити падати в ціні при збереженні геополітичних ризиків. У зв'язку з цим до кінця лютого вартість американської валюти буде знаходиться в діапазоні 30,1-30,7 гривень, а Євро — 32,8-33,5 гривень.

Примітно, що за минулий місяць Серед колишніх країн Радянського Союзу найсильніше знизилася вартість саме української національної валюти. Друге і третє місце в даному рейтингу займаю Російський І Білоруський рубль відповідно.

Варто також відзначити, що більш відчутному здешевленню гривні завадив Національний банк України, рішенням якого 21 січня облікова ставка була підвищена з 9% до 10% річних.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що у лютому українців очікують надбавки до пенсії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українцям розповіли про те, як заощадити при переказі грошових коштів.

Також "Hyser" писав, що користувачі мережі посміялися над котом, який"перераховує свої заощадження".