Vodafone відзвітував про збільшення покриття вздовж українських трас і поділився планами

За останні кілька років оператори мобільного зв'язку в Україні, зокрема Vodafone і "Київстар", перевели свій фокус на те, щоб розташувати свої вишки таким чином, щоб швидкісним мобільним інтернетом можна було користуватися в будь-якому куточку країни. Vodafone домігся в цій сфері істотного прогресу. Про це повідомляє iнформаційний портал "УНІАН".

Генеральний директор компанії Ольга Устинова, в рамках спільного брифінгу Мінцифри, Держспецзв'язку, НКРЗІ, УДЦР, Vodafone і "Київстар" заявила про те, що її компанія забезпечила покриття 4G-зв'язку на 98% протяжності головний міжнародних автомобільних доріг.

Устинова зазначила, що в компанії розуміють, як важливо з'єднувати великі міста не тільки якісними дорогами, а й якісним Інтернетом. Vodafone інвестував в це десятки мільярдів гривень і виконує свої ліцензійні зобов'язання раніше покладеного терміну.

На сьогоднішній день чотири головні автомобільні дороги країни, а саме Київ-Львів, Київ-Харків, Київ-Одеса та Київ-Дніпро покриті швидкісним мобільним інтернетом на 98%. Загальне покриття міжнародних трас на сьогоднішній день становить 80%.

У 2022 році "Водафон" планує прискорюватися з будівництва, орієнтуючись не тільки на Ліцензійні умови, враховуючи цифрову стратегію держави щодо виходу в діджитальний простір, сприяючи розвитку України.

У планах на цей рік у Vodafone установка ще п'яти сотень базових станцій, які забезпечуватимуть автомобільні дороги 4g-покриттям.

Нагадаємо, що за ліцензійними умовами всі українські оператори повинні покрити швидкісним мобільним інтернетом всі міжнародні дороги в Україні до кінця поточного року і всі національні — до середини 2024 року. За вимогами якості на 95% протяжності таких доріг швидкість інтернету повинна становити не менше 2 Мбіт / с, а інші показники — на 90% протяжності.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як прив'язати паспорт до номера телефону.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що новий мобільний оператор заманює українців вигідними тарифами.

Також "Hyser" писав, що lifecell заявив про вигідні умови для клієнтів, які перейшли від "Київстар" і Vodafone.