Працюючі пенсіонери можуть отримувати меншу пенсію, ніж якби не працювали.

Крім цього розмір пенсійних виплат залежить і від ряду інших факторів, пише "Главком". На перший погляд вони можуть здатися неочевидними, але впливати на розмір виплат.

Тому кожен окремий випадок підлягає розгляду в індивідуальному порядку. Це дасть можливість зрозуміти, які фактори посприяють швидкому зростанню пенсійної виплати.

Профільне видання Napensii відповіло на лист одного з пенсіонерів. Чоловік на ім'я Іван Добров з Кропивницького написав, що досяг пенсійного віку ще в 2016 році, але продовжує працювати.

Кожні два роки йому роблять перерахунок пенсії, як це передбачено Законом. Але, незважаючи на це, все одно розмір його виплати істотно менше, ніж у його знайомих незважаючи на те, що під час роботи у них зарплата була нижче, а страхового стажу у них менше.

"Хочу запитати: як це можна перевірити ще раз, куди мені варто звернутися за роз'ясненням?", - запитує пенсіонер.

Незалежний консультант Сергій Коробкін пояснює, чому працюючі пенсіонери отримують пенсію нижче, ніж ті, хто на заслуженому відпочинку. Існує кілька причин.

Так, пояснює фахівець, можливо при розрахунку пенсійної виплати був узятий не найуспішніший період трудового стажу пенсіонера. Крім того, має значення рік виходу на пенсію. Також пенсіонер може мати або не мати права на додаткові надбавки до виплат.

При перерахунку пенсії важливо чи працює пенсіонер, адже у працюючих громадян на відміну від непрацюючих прожитковий мінімум при розрахунку береться інший. Також береться інша мінімальна пенсія.

Звірити дані і перевірити розрахунки має право будь-який пенсіонер в місцевому відділенні Пенсійного фонду. Також він (вона) може відправити лист і в обласне управління, щоб там перевірили ще раз розрахунки. Однак для цього потрібно надати свою пенсійну справу, щоб фахівці могли зорієнтуватися в цифрах і датах.

Раніше Hyser писав про те, що українських пенсіонерів обрадували надбавками.

Також Hyser повідомляв, що українцям розповіли, як і чому зростуть тарифи.

Нагадаємо, що українцям знову накрутять тарифи на комуналку.