Основну частину продуктів українці купують у супермаркетах. Причому більша їх частина - це продукти в упаковках.

В Центрі громадського здоров'я України розповіли, на що слід звертати увагу при виборі продуктів і як читати етикетки на них.

Отже, найважливіше - це дата випуску, термін придатності та умови зберігання. Не подивившись на дату випуску, можна заплатити за зіпсований продукт і просто викинути його в сміття.

Не менш важливо вивчити склад. Експерти звертають увагу на той факт, що кількість Е-шек не повинно бути більше, ніж кількість компонентів. Також важливо розуміти, які з харчових добавок Е є шкідливими, а які ні.

Якщо людині не можна їсти сіль, то важливо вивчити склад продукту перед покупкою, адже навіть в солодких продуктах вона є.

Це ж стосується тих, хто дотримується дієти. Вивчивши енергетичну цінність продукту, можна зрозуміти, класти його в кошик або залишити на полиці.

Напис "без глютену" і "без лактози" не означають, що вони дуже корисні. Дані продукти призначені для тих, хто страждає від непереносимості цих компонентів.

"Біо", "еко" також не говорять про корисність продукту, адже часом це може виявитися просто хитрою вивертом виробника. Тому вивчаємо склад окремо.

На кожній упаковці повинні бути вказані контактні дані виробника на випадок, якщо у споживача виникнуть будь-які проблеми, і щоб вони змогли зв'язатися з виробниками.

Раніше Hyser писав про те, що відома українська страва увійшла до топ найкращих у світі.

Також Hyser повідомляв, що потрібно зробити, щоб картопля не прилипав до сковорідки.

Нагадаємо, що українців готують до нових цін на продукти в 2022 році.