Жителям України повідомили дуже важливу інформацію, яка стосується пенсійних виплат. Стало відомо, що з 1 березня 2022 року українські пенсіонери отримають надбавку до соціальної допомоги.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Факт»

Є інформація про те, що вже спочатку весни буде підвищення соціальних виплат у вигляді пенсій.

Міністерство соціальної політики України заявило про те, що надійшла пропозиція встановити індексацію в 14% розміру щомісячних компенсаційних виплат до пенсії літніх людей. Після цієї індексації українські пенсіонери, яким від 74 до 80 років, отримають доплати у вигляді 456 гривень, а тим, кому за 80, отримуватимуть пенсію на 570 гривень більше.

Крім цього, потрібно повідомити, що пропонується ще індексувати страхові пенсії, призначені до 2019 року – на 500 грн вище, пенсії військовим – на 700 грн більше і мінімальні розміри пенсій по інвалідності в результаті аварії на ЧАЕС – в середньому на 400 гривень.

Важливо помітити, що всім іншим пенсіонерам, які не потраплять під індексацію 1 березня 2022 року, будуть отримувати надбавку до пенсії в розмірі 135 гривень щомісяця.

Пенсія
Пенсія

Мінімальна пенсійна виплата для пенсіонерів з 1 групою інвалідності, які мають необхідний стаж, складатимуть близько 2300 гривень.

Українські пенсіонери, які не працюють і отримують мінімальну пенсію через брак стажу, також можуть розраховувати на підвищення соціальної допомоги – до 2100 гривень.

Також є інформація, що українська влада хоче збільшити розмір державної допомоги на 400 гривень. Це говорить, що суму становитиме не 1700, а 2100 гривень для кожної дитини в багатодітній українській родині.

Нагадаємо, що жителям України повідомили про п'ятикратне збільшення пенсій.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям розповіли, як отримати компенсацію за відключення світла.

Також портал "Hyser" писав, що у мережі повідомили про різкий зліт долара.