Давно відомо, що умови життя в українських студентських гуртожиток далекі від ідеалу і багато студентів скаржаться на них. Студенти Національного університету" Одеська політехніка " зняли відео, в якому показали, в яких жахливих умовах їм доводиться жити.

Про це повідомляє Telegram-канал Одеса Info, пише РБК-Україна.

Студентський гуртожиток університету розташований за адресою провулок Матросова, 3. За словами хлопців, які проживають в гуртожитку, в приміщеннях відсутнє опалення і гаряча вода.

За словами учнів, вони змушені використовувати підручні засоби, щоб хоч якось зігріватися, коли за вікном мінусова температура повітря.

Студенти Одеського університету заявили, що вони гріються пляшками з гарячою водою і накриваються теплими ковдрами. При цьому, кожен місяць учні платять за проживання в гуртожитку 2500 гривень.

"Зацініть умови в гуртожитку Політеху №3. Води гарячої немає, опалення теж немає. Гріємося пляшками з окропом під ковдрою. Просто Піз*єц. Зате 2500 грн стабільно платимо за проживання, куди гроші йдуть?"- написано під відеозаписом з гуртожитку.

На відео показані почорнілі стелі, стіни без ремонту. І в таких жахливих умовах змушені жити українські студенти, хоча вони платять чималу суму за проживання.

Національний університет "Одеська політехніка" (НУОП) є одним з відомих українських технічних вузів В Одесі. На сьогоднішній день цей університет є лідером, займаючи 1-е місце, в рейтингу кращих технічних вузів, а також розташувався на 6-му місці в загальному рейтингу кращих технічних вузів по всій Україні. Одеський університет також входить до складу Європейської асоціації університетів.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у мережі з'явилася інформація про те, що один зі студентів Київського політехнічного інституту встановив у жіночій душовій гуртожитку камеру.

Наш портал писав, що стало відомо, скільки українці платитимуть за комуналку навесні.

Нагадаємо, що у Національному банку попередили українців про подорожчання тарифів на комуналку.