В Україні набирає чинності наказ Міністерства охорони здоров'я щодо обов'язкової вакцинації від коронавірусу COVID-19.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на офіційний сайт відомства.

Згідно із постановою, медичні працівники, співробітники комунальних підприємств і місцеві чиновники повинні були вакцинуватися до 31 Січня.

У працівників органів місцевого самоврядування, державних і комунальних закладів охорони здоров'я та комунальних установ і організацій повинні мати хоча б одну дозу вакцини від коронавірусу.

Якщо у працівників цих установ і підприємств не будуть вакциновані від коронавірусу, то вони усуваються від роботи. Крім цього, не буде збережена заробітна плата.

Однак є й винятки в постанові МОЗ. Зокрема, ця вимога не стосуватиметься українців, у яких є абсолютні протипоказання до вакцинації від коронавірусу, а також відповідний медичний висновок від лікаря, який підтверджує все це.

В Україні під обов'язкову вакцинація потрапляють:

  • працівники центральних органів виконавчої влади,
  • співробітники місцевих державних адміністрацій,
  • освітяни,
  • працівники стратегічно важливих об'єктів.

В даний час у всьому світі спостерігається нова хвиля коронавірусу, який спровокував новий штам Омікрон. У багатьох країнах, як і в Україні, фіксувалися рекордні показники по захворюваності. Хоча в Україні третю добу поспіль спостерігається зниження приросту COVID-19.

У МОЗ озвучили прогнози щодо коронавірусу COVID-19 в Україні. Згідно з прогнозами, з 2 по 8 лютого в Україні фіксуватимуть до 52 тисяч хворих на добу. Деякі експерти озвучують інші показники-до 55 тисяч нових випадків.

Експерти виступили з попередженням про те, що Україні загрожує новий спалах коронавірусу. Зокрема, очікується, що в середньому за добу приріст хворих складе до 70 тисяч осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що у Міністерстві охорони здоров'я розповіли, коли Україна досягне піку коронавірусу.

Крім цього, що українці одночасно заражаються ковидом і грипом: як розрізнити хвороби за симптомами.

Наш портал писав, що українські експерти прогнозують чергову хвилю захворюваності коронавірусом через стрімке поширення штаму Омікрон.

Нагадаємо, що в Україні через штам Омікрону області переходять у "червоні зони".