Якщо у вас є вдома пір'яні подушки і ви хочете їх почистити в домашніх умовах, то ця стаття для вас. Прочитавши її, ви зможете очистити подушки без зайвих витрат.

Найважливіше, що необхідно зробити, це визначити, яким саме пухом набиті подушки. Якщо це курячі пір'я, тут необхідна тільки суха чистка без застосування пари. З таким чищенням найкраще впораються в хімчистці. При очищенні пера будь-яким іншим способом, воно просто розсиплеться на волокна.

Якщо в подушці густе або куряче перо, то очистити таку подушку будинку простіше простого. Тут вам допоможе ручне або машинне прання.

Якщо ви вибрали ручне прання, то візьміть господарське мило і нашатирний спирт. Половину шматочка мила натріть на тертці і розчиніть у відрі води і додайте в отриманий розчин дві чайні ложки нашатирю. Або купіть засіб для прання вовняних тканин.

Візьміть подушку і розпорядіть її. Частинами занурте наповнювач, розкладений по мішечках, в приготований розчин. Це необхідно робити дуже акуратно, міцно зав'язавши мішки щоб легкий пух не розлетівся по всій кімнаті.

Після занурення пуху в рідину, перемішайте його руками і залиште відмокати на 4-6 годин.

Після цього вийміть з миючого розчину наповнювач і промийте чистою водою. Душовим тримачем буде найбільш зручно. Для додання аромату пір'ям, перед заключним полосканням обробіть їх кондиціонером для білизни.

Сушка полягає в тому, що розкласти пір'яний наповнювач по рівній поверхні в добре провітрюваному приміщенні. Накрийте його зверху марлею і залиште на кілька днів.

Коли перо висохне, набийте його в новий напірник. Важливо врахувати той факт, що не досушене перо втратить свої властивості і виправити становище буде неможливо.

Раніше Hyser писав про те, як почистити пральну машину від цвілі.

Також Hyser повідомляв, що стрінги, високі підбори і прокладки створювалися спочатку для чоловіків.

Нагадаємо, що у Дніпрі кіт скупався в пральній машінке.