У першому кварталі поточного року в країні очікується різке подорожчання овочів і яловичини. Відсоток, на який злетять ціни, складе близько 20%.

Завідувач відділу ціноутворення та аграрного ринку ННЦ "Інститут аграрної економіки", Д. Е. Н. Інна Сало повідомила про це інтернет-порталу Kurkul.com

Овочі подорожчають залежно від їх виду. Мінімальний відсоток подорожчання складе 15%, максимально овочі піднімуться в ціні на 25%. Також можуть подорожчати тепличні овочі, каже експерт.

"Ціновий стрибок передбачається настільки відчутним, що для великої частини українських споживачів з низьким рівнем доходів – свіжі помідори, огірки і перець в цей період будуть практично недоступні", - повідомила Сало.

Овочі. Фото: скріншот YouTube-відео
Овочі. Фото: скріншот YouTube-відео

Також зросте ціна на яловичину, свинину і м'ясо птиці в першому півріччі. Подорожчання складе від 12 до 15%. Саме так вважають вчені Інституту аграрної економіки.

За їх словами, зросла конкуренція між свининою і курятиною в силу обмеженої купівельної спроможності українців. В даний час громадяни купують переважно курятину.

М'ясо. Фото: скріншот YouTube-відео
М'ясо. Фото: скріншот YouTube-відео

Також може підвищиться ціна на хліб і хлібобулочні вироби. всі вони можуть подорожчати на 10-25%, залежно від рівня інфляції.

Раніше Hyser писав про те, що українців очікує історичне подорожчання палива.

Також Hyser повідомляв, що в Україні суттєво подорожчав алкоголь.

Нагадавши, скільки коштуватиме житло в 2022 році.