У мережі розмістили дуже важливу інформацію для кожного громадянина нашої країни. Стало відомо, що вже зовсім скоро будуть нововведення, які торкнуться українів вже з лютого 2022 року.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Сьогодні»

Є відомості про те, що українців чекає кілька нововведень. Перші зміни торкнуться другого етапу обмежень на обіг пластикових пакетів, а другі відносяться до туризму.

Якщо зачепити тему про пластикові пакети, то потрібно нагадати про те, що з грудня на території України почало діяти нове правило – заборона на поширення безкоштовних пластикових пакетів. Це говорить про те, що одноразові кульки в супермаркетах вже не безкоштовні.

З 10 грудня 2021 року, всі одноразові прозорі кульки коштують до 20 копійок у всіх супермаркетах країни. Крім цього, потрібно повідомити, що пакети стали платними у всіх закладах України.

Пакети в супермаркетах. Фото: скріншот YouTubе
Пакети в супермаркетах. Фото: скріншот YouTubе

Тому потрібно повідомити те, що з лютого 2022 року буде нове обмеження на пластикові пакети. Ціни на пакети зі стінками товщиною понад 50 мкм з 1 лютого повинні бути не менше 2 гривень. Ціна на пакети залежатимуть від ручок і складок – від 2 до 3 гривень.

Також з лютого буде підвищена заробітна для співробітників правоохоронних органів.

Президент України Володимир Зеленський дав завдання чиновникам підвищити зарплату не тільки працівникам поліції, а й рятувальникам, прикордонникам, нацгвардійцям і співробітникам міграційної служби.

Поліція. Фото: скріншот YouTubе
Поліція. Фото: скріншот YouTubе

Важливо повідомити, що правила на в'їзд в ЄС також помінятися з наступного місяця. Щоб потрапити в Європу, необхідно мати такі документи: про повний курс вакцинації, негативний тест на коронавірус і документ, що підтверджує, що ви одужали від коронавірусу.

Крім цього, є інформація про те, що українські додаток «Дія» визнано країнами ЄС, що говорить, про те, що спеціальні сертифікати можуть не знадобиться.

Нагадаємо, що українців попередили про різке зростання захворюваності на ковід.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили, як дізнатися, що дитина хвора коронавірусом.