Зараз у всьому світі фіксується стрімко поширення штаму Омікрона, який виявився заразніше штаму Дельта. У деяких регіонах світу Омікрон вже домінує над дельтою. Добрався Омікрон і до України. Останнім часом в країні фіксуються антирекорди по захворюваності коронавірусом.

Про це йдеться у матеріалі 24 каналу.

Цього тижня показники захворюваності коронавірусом перевалили за 30 тисяч осіб на добу. Експерти попереджають, що це тільки початок і найближчим часом ці показники значно зростуть.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, виступаючи на пленарному засіданні у Верховній Раді, заявив, що два тижні тому в Україну почалася нова хвиля COVID-19, яку спровокував новий штам Омікрон. За його словами, щотижня кількість нових випадків зростає в два рази. Також збільшилася частка позитивних результатів лабораторних досліджень серед усіх протестованих громадян.

Міністр додав, що кількість госпіталізованих українців, у яких був виявлений коронавірус, збільшилася лише на третину. При цьому, частка госпіталізованих серед хворих коронавірусом в два рази менше, ніж під час хвилі, спровокованої штамом Дельта.

Ляшко заявив, що в найближчі тижні в Україні будуть фіксуватися пікові значення захворюваності COVID-19. Прогнозується, що кількість нових випадків зараження коронавірусом буде на рівні 40 - 60 тисяч осіб на добу.

За його словами, ці показники в два рази перевищують пікові значення, які були під час минулої хвилі коронавірусу.

Міністр зазначив, що, завдяки вакцинації число померлих від коронавірусу буде менше, ніж у попередні хвилі.

За словами міністра, зараз Україна перебуває у "вищому стані готовності".

Ляшко також озвучив і позитивний прогноз щодо коронавірусу. Він заявив, що вакцина від коронавірусу, противірусні препарати, менш агресивні штами свідчать про те, що у людства є шанси для боротьби з коронавірусом.

Ляшко додав, що він, як і багато хто в світі, сподіваються, що 2022 рік стане останнім роком для пандемії COVID-19,

У МОЗ озвучили прогнози щодо коронавірусу COVID-19 в Україні. Згідно з прогнозами, з 2 по 8 лютого в Україні фіксуватимуть до 52 тисяч хворих на добу. Деякі експерти озвучують інші показники-до 55 тисяч нових випадків.

Згідно зі статистикою МОЗ, в Україні продовжують фіксувати антирекорди щодо захворюваності коронавірусом. За минулу добу в країні виявлено понад 34 тисячі нових випадків інфікування коронавірусом.

Експерти попереджають, що Україні загрожує новий спалах коронавірусу. Прогнозується, що в середньому за добу фіксуватимуть до 70 тисяч нових випадків зараження COVID-19.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українці одночасно заражаються ковидом і грипом: як розрізнити хвороби за симптомами.

Наш портал писав, що українські експерти прогнозують чергову хвилю захворюваності коронавірусом через стрімке поширення штаму Омікрон.

Нагадаємо, що в Україні через штам Омікрону області переходять у "червоні зони".