У Міністерстві охорони здоров'я України виступили з заявою, в якій розповіли про можливе скасування карантинних обмежень в країні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на виступ голови МОЗ Віктора Ляшка у Верховній Раді.

Ляшко заявив, що карантинні обмеження можуть скасувати, якщо в Україні буде досягнутий високий рівень вакцинації серед населення. Ляшко навів у приклад Великобританію. На сьогоднішній день Британія знаходиться в кращому становищі, ніж більшість інших держав світу, через дуже і дуже високий рівень вакцинації.

Ляшко зазначив, що необхідно роз'яснити українцям, хто сумнівається, важливість і переваги вакцинації від коронавірусу.

"Ми бачимо результати скасування карантинних обмежень у Британії. Якщо цей досвід буде успішним, то після цієї хвилі можна буде застосовувати це і в Україні", - сказав міністр.

Поки що в Україні все ще діють карантинні обмеження. Крім цього, більшість областей знову опинилися у "помаранчевій" зоні, ще вісім областей потрапили в "жовту" зону.

В жовтій зоні діють посилені обмеження, якщо відвідувачі та працівники установ не мають "жовтий" або "зелений" сертифікат вакцинації від коронавіруса, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний COVID-сертифікат, негативний результат ПЛР-тесту або сертифікат про одужання від коронавіруса.

Цій зоні введені наступні обмеження:

  • Заборонено роботу навчальних закладів, Якщо менше 100% співробітників були вакциновані однією дозою;
  • Діє заборона на проведення масових заходів, крім атестації здобувачів освіти;
  • Заборонено роботу кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
  • Заборонена робота закладів громадського харчування. Дозволяються замовлення на винос і доставка;
  • Заборонена робота спортзалів, басейнів;
  • Заборонена діяльність установ з розміщення. Працюю лише готелі, санаторні та соціальні установи;
  • Заборонені міжобласні та міжнародні перевезення.

Зараз у "червоній" зоні знаходяться Івано-Франківська та Рівненська області через велику кількість хворих коронавірусом.

Згідно зі статистикою МОЗ, в Україні продовжують фіксувати антирекорди щодо захворюваності коронавірусом. За минулу добу в країні виявлено понад 34 тисячі нових випадків інфікування коронавірусом.

Експерти попереджають, що Україні загрожує новий спалах коронавірусу. Прогнозується, що в середньому за добу фіксуватимуть до 70 тисяч нових випадків зараження COVID-19.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українці одночасно заражаються ковидом і грипом: як розрізнити хвороби за симптомами.

Наш портал писав, що українські експерти прогнозують чергову хвилю захворюваності коронавірусом через стрімке поширення штаму Омікрон.

Нагадаємо, що в Україні через штам Омікрону області переходять у "червоні зони".