Українські синоптики заявили, що останні вихідні січня на більшій території нашої країни будуть морозний і хмарними.

Про це повідомили в Sinoptik.ua, писати Главком.

У суботу, 29 січня, прогнозуються опади в північно-східних і північних регіонах. У неділю, 30 січня, опади у вигляді мокрого снігу прогнозуються по всій території країни.

У суботу вдень стовпчики термометрів на більшій частині території країни показуватимуть близько 0° градусів. У Миколаївській та Одеській областях температура повітря прогріється до +3-5° градусів. У південних, центральних і західних областях прогнозується хмарна погода, без опадів.

У північних і східних регіонах України протягом усього дня прогнозуються опади у вигляді дрібного дощу зі снігом. Вночі у всіх регіонах очікуються опади у вигляді мокрого. Стовпчики термометрів показуватимуть близько 0° градусів.

На майбутніх вихідних очікується майже безвітряна погода, але місцями вітер може посилитися до 6-7 м/с.

У неділю, 30 січня, опади у вигляді снігу прогнозуються у всіх регіонах країни. У західних, центральних і північних регіонах прогнозуються опади у вигляді снігу з самого ранку. Сніжити буде до пізнього вечора. У східних і південних регіонах також очікуються снігопади, але вони будуть менш слабкіше, ніж на решті території країни.

Вдень стовпчики термометрів надаватимуть-1-2° градусів. Очікується висока вологість. Вночі прогнозуються незначні морози.

У західних регіонах температура повітря опуститься до-1-3° градусів. У Чернівецькій та Житомирській областях стовпчики термометрів показуватимуть -5° градусів, у Харківській та Сумській областях - до-6-7° градусів. В інших регіонах температура буде-4-5° градусів.

Синоптики заявили, що в останні дні січня прогнозуються слабкі і помірні морози майже у всіх областях країни. Південні регіони морози обійдуть стороною.

У понеділок, 31 січня, у західних та Східних регіонах стовпчики термометрів показуватимуть-1-3° градусів, у північних та центральних регіонах - -2-4° градусів. У південних регіонах буде тепліше, тут температура повітря прогріється до + 2° градусів.

Половина зими вже позаду, всі вже очікують приходу весни. Однак зима поки ще не збирається йти, тому поки ще рано знімати пуховики. Метеорологи прогнозують морози, снігопади і різкі перепади температури повітря.

Метеорологи також додали, що в останній зимовий місяць прогнозується значне похолодання. За їхніми словами, стовпчики термометрів опустяться до -21 градуса.

Згідно із прогнозами метеорологів, морози накриють більшу частину території нашої країни на початку лютого. Українські синоптики заявили, що поки ще рано говорити про кардинальні зміни погодних умов у бік весни, тому зима триває повною мірою.

Також в цей період варто більше уваги приділяти своєму здоров'ю, тепло одягатися, не переохолоджуватися. Бережіть себе і своє здоров'я.

Українські синоптики заявили, що влітку 2022 року можуть бути побиті багато температурних рекордів. За їхніми словами, українців чекає "фантастичне" літо. Фахівці відзначають, що погодні умови можуть змінитися через парад планет, який пройде 12 червня поточного року. У цей день можна буде спостерігати дуже рідкісне явище, коли Юпітер, Венера, Нептун, Марс, Сатурн і Місяць вишикуються в ряд. Все це може вплинути на клімат нашої планети.

Раніше "Hyser" повідомляв, що українцям розповіли, як зміниться погода до кінця тижня.

Наш портал писав, що синоптики заявили, що в останній зимовий місяць прогнозуються люті морози.

Нагадаємо, що в українських синоптиків вже готовий прогноз погоди на літо поточного року.