Мало чи не щомісяця українці стають свідками страшних новин про вибухи газу в житлових будинках. При цьому хтось зневажливо ставиться до заходів безпеки при користуванні газовими плитами і балонами, а хтось пошкоджує газові комунікації через самовільне втручання в їх роботу. От тільки підсумок завжди один - невинні жертви і десятки зламаних доль. У Запоріжжі в ніч на 28 січня так і сталося.

Так, о 04:04 28 січня до чергової частини відділу поліції № 2 Запорізького районного управління по спецлінії "102" надійшло повідомлення про вибух побутового газу. Допомога знадобилась мешканцям будинку в Олександрівському районі по вулиці Франка. Про це пише Апостроф.

Таким чином, на місце НП одразу виїхали спеціалісти управління вибухотехнічної служби ГУНП та ГУ ДСНС України у Запорізькій області, декілька слідчо-оперативних груп та керівництво ГУНП.

Вибух у Запоріжжі

Попередньо було встановлено, що вибух побутового газу стався у чотирьох поверховому будинку між другим та третім поверхом.

Зі зруйнованого вщент третього під’їзду, де і стався вибух, проведено евакуацію 15 мешканців. Наразі місцевими органами влади надається допомога постраждалим мешканцям та вирішується питання щодо їх тимчасового розселення.

Вибух у Запоріжжі

Разом з тим, відомо про одну жертву.

"Внаслідок вибуху загинула 1 особа та постраждало 2 особи. Вибухом зруйновано несучі елементи в межах одного під’їзду, попередньо пошкоджено 7 квартир", - офіційно повідомили у ДСНС.

Зараз на місці інциденту тривають пошукові роботи щодо виявлення інших можливих постраждалих та розбирання зруйнованих конструкцій. ДСНС забезпечила освітлення біля будинку та розгорнула мобільний пункт обігріву.

Всього до рятувальних робіт залучено 88 осіб та 26 одиниць техніки, з них від ДСНС - 40 рятувальників та 10 од. техніки.

Раніше Hyser писав про те, що 12 січня аеропорт "Бориспіль " і" Київ " перевіряли на наявність вибухонебезпечних речовин, а також станцій метро.

Також Hyser повідомляв, що в одному з київських ТРЦ повідомили про мінування.

Нагадаємо, що у центрі Києва шукають вибуховий пристрій.