Жителям України повідомили про те, що один з найпопулярніших продуктів зростатиме в ціні. Стало відомо, що українські експерти дають несприятливі прогнози на ціну для м'яса.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «Главком»

Потрібно повідомити, що економісти запевняють про те, що зростання цін на курятину, яловичину, свинину і сало неминучий. Так, українцям доведеться і далі переплачувати за продукти харчування.

Ні для кого не секрет, що на території нашої держави зросли ціни практично на всі продукти. В першу чергу потрібно відзначити м'ясо, яке продовжує бити всі рекорди по зростанню цін.

М'ясо, фото: скріншот
М'ясо, фото: скріншот

На сайті ННЦ "Інститут аграрної економіки" розповіли про те, що вже на початку 2022 року ціни на свинину зросли на 6.8%. В середньому зараз можна купити кілограм свинячого м'яса за 123,75 гривень.

Крім цього, потрібно нагадати і про те, що ціни на сало також продовжують рости з неймовірними темпами. Наприклад, в 2020 році, ціни на сало були на 20% нижче, а зараз кілограм даного продукту можна купити від 90 гривень.

Сало
Сало

Найвищий показник у зростанні цін продемонструвала курятина, яка виросла в ціні на цілих 26.6%. Сьогодні тушку курятини можна купити від 70 гривень за кілограм.

Вчені Інституту аграрної економіки зробили прогнози і повідомили про те, що в першому півріччі тенденція зростання цін на м'ясо продовжитися. М'ясо може подорожчати на 15-20%, як мінімум, за словами експертів.

Курятина, фото: скріншот
Курятина, фото: скріншот

Важливо відзначити, що такі прогнози дуже несприятливі, так як м'ясо вже дуже сильно подорожчало. Але, те, що кажуть експерти, може насторожити ще більше і, напевно, багато жителів країни відмовляться від м'яса вже в найближчому майбутньому.

Нагадаємо, що українським громадянам повідомили про те, що продукти харчування продовжують дорожчати.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", українцям повідомили про те, що картопля буде дуже сильно дорожчати.

Також портал "Hyser" писав, що українцям дали пораду, як правильно і смачно заквасити капусту.