Як і будь-яке інше християнське свято, Хрещення Господнє має ряд прикмет і заборон, які необхідно виконувати, щоб залучити в життя Божу благодать, а також відвадити злих духів та іншу нечисть.

Детальніше про заборони та прикмети свята, інформує Главред.Інфо.

Перш за все варто відзначити, що Водохреще відноситься до двунадесятих свят – є одним з 12 найважливіших свят, які повідають про земне життя Ісуса Христа і Діви Марії. Відзначають його щорічно 19 січня.

Наші предки щиро вірили, що в цей день будь-яке джерело води має цілющі властивості, а тому набирали багато води і купалися самі. Потім вже почали споруджувати ополонки у вигляді хреста і святити воду в них.

У християнстві вважалося, що тому, хто зануриться в святе джерело на Водохреща, Бог простить всі гріхи і пошле благословення.

Священною водою вмивалися, так само натиралися снігом, який, як один зі станів води, мав особливі властивості. Господині відкривали всі вікна навстіж, щоб зло і погана енергетика покинула житло.

Головні заборони 19 січня

  1. Не можна лаятися, таїти образу, пліткувати, лихословити.
  2. Заборонено прибирати в будинку і прати.
  3. Не можна виконувати важку фізичну роботу.

Раніше інформаційний портал Hyser повідомляв, що українці отримали "подвійні" платіжки за газ; влада пояснила, що за додатковий тариф був внесений.

Нагадуємо, що пасажирам "Укрзалізниці" нагадали, такі послуги в залізничному транспорті закладені у вартість квитка.

Також портал Hyser інформував, що українцям розповіли, як не виходячи з дому перевірити свій страховий стаж для оформлення пенсії.

Тим часом, експерти розповіли, як зменшити тариф на газ.

Варто відзначити, юристи розповіли, як швидко і дешево можна розірвати шлюб.