Всіх українських громадян попередили про те, що на території України починається нова хвиля коронавірусу.

Відповідну публікацію розмістили на порталі «РБК-Україна»

Стало відомо, що в Україні різко погіршилися справи з корононавірусом. Якщо взяти показники грудня, то в цьому місяці на 40% більше позитивних тестів на COVID.

Вчені Національної академії наук України заявили, що в Україні зросли обсяги тестування та позитивність тестів.

Потрібно помітити, що статистика може насторожити, так як зараз в середньому за день можна виявити тисячі нових випадків захворювання коронавірусом. У день можна виявити більше 4 тисяч негативних ПЛР-тестів.

Статистика
Статистика

Крім цього, кількість смертей від коронавірусу також зростає - 158 в день.

"Згідно з прогнозними обчисленнями, середня кількість нових випадків дорівнюватиме 6202 (SEIR_U), 4795 (Prophet) протягом тижня 12-18 січня 2022 року і 7072 (SEIR_U), 4735 (Prophet) - протягом тижня 19-25 січня", - повідомляється українським громадянам у повідомленні.

Також відомо, що за останні 4-5 тижнів, смертність від коронавірусу в Україні зросла на 3,2-3,3%.

Статистика
Статистика

Це можна пояснити тим, що молоді люди почали частіше хворіти, так як за останній тиждень в лікарнях можна побачити більше людей віком близько 35 років.

Спостерігаються подібності з Чехією, Болгарією, Румунією та іншими країнами зі Східної Європи. Це говорить про те, що в Україні спостерігається точно така ж тенденція, як і в країнах Східної Європи, Тільки нові хвилі коронавірусу приходять трохи пізніше.

Нагадаємо, що у мережі повідомили, що ситуація з коронавірусом стає все гірше.

Як раніше повідомляв портал "Hyser", у мережі повідомили, що лікарі виявили новий штам.