Лаунж-зона, домашній спортзал, оранжерея або ігрова - що тільки не придумують дизайнери зробити на балконі. І правда, це місце в квартирі вже довгий час вважається стратегічним резервом корисного метражу. Ще б пак, будь-який маклер знає, що відповідний розмір балкона і хороший вигляд з вікна можуть врятувати саму невигідну угоду. Ось тільки про здачу балкона в найм раніше відомо не було.

Дизайнери кажуть, щоб використовувати балкон як кімнату, його потрібно склити, зробити гідроізоляцію і герметизацію всіх поверхонь і грунтовно утеплити.

Так, будівельники стверджують, що скління балкона додає близько 9 градусів до вуличної температури, тому там обов'язково потрібно робити тепла підлога в якості батареї.

Днями стало відомо, що в Києві на вулиці Академіка Курчатова 8 здається в найм кімната-балкон. При цьому господар житла стверджує, що кімната після ремонту, а під ламінатом таки є тепла електрична підлога.

Такий "компактний" вид житла пропонується виключно для дівчини за" символічну " суму в 3,5 тисячі гривень + 500 гривень за комуналку.

Побачив таке оголошення в одній з груп з оренди житла Дмитро Макагон з Києва і представив його в Facebook для обговорення.

"Поспішайте встигнути! Зняти кімнату-вона ж засклений балкон, на Лісовому за 4 тисячі. Країна стартапів", - підписав чоловік свою публікацію.

В оголошенні сказано, що кімната здається в багатокімнатній квартирі, де проживають дівчата і до найближчої станції метро 25 хвилин пішки.

Майбутньому квартиранту господар обіцяє відсутність обмежень за часом приходу або догляду, прання, споживання води і графіком знаходження в квартирі. Крім того, в його розпорядженні будуть широке розкладне крісло, яке трансформується в спальне місце, невеликий столик, етажерка для речей, а також двостулкова шафа з дзеркалом і невелика антресоль.

Користувачі мережі відзначили жлобство деяких киян, зазначивши, що за аналогічну суму можна зняти повноцінну нормальну кімнату.

"Я думав, що ціни повинні бути нижче на кімнати, особливо такі)", " Ну краще ніж в Гонконзі. Навіть вікно є", " 4к за балкон *задумався))))"," офіційна пропозиція на старті в Києві"," ЦарьБалкон", - написали вони.

Раніше Hyser писав про те, що українець створив будинок на колесах із Запорожця.

Також наш портал повідомляв, що стало відомо, на скільки зростуть тарифи на гарячу воду, газ і електрику.

Нагадуємо, що українців попередили про відключення батарей, тому тепер у квартирах похолодає.