1 січня поточного, 2022 року, в Україні стартувала нова програма, яка передбачає надання допомоги безробітним громадянам, яка передбачає виплату до 100 тисяч гривень на відкриття власної справи.

Міністерство соціальної політики повідомляє, що допомогу можна отримати в рамках бюджетної програми "Рука допомоги".

Виплати будуть призначені малозабезпеченим сім'ям для того, щоб ті змогли відкрити власний бізнес. Однак витратити на свій розсуд гроші не вийде. Виділені кошти в рамках програми можна буде витратити на покупку обладнання для створення власного бізнесу, а також покупку матеріалів для бізнесу.

Частину отриманих коштів українці повинні будуть повернути через три роки, а саме сплачені за три роки податки. Але за умови працевлаштування двох осіб, гроші можна буде зовсім не повертати.

Однак на отримання грошей можуть розраховувати не всі українці, а тільки лише ті, хто прийдуть в центр зайнятості з уже готовим бізнес-планом на руках. Якщо знадобиться допомога в його складанні, то співробітники центру допоможуть в цьому.

Гривня. Фото: скріншот YouTubе
Гривня. Фото: скріншот YouTubе

Також не зможуть отримати гроші на відкриття власного бізнесу ті особи, які мають судимість.

"Для отримання фінансової допомоги слід звернутися із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи", – зазначають у пресслужбі.

Раніше Hyser писав про те, що українців порадували новими посібниками.

Також Hyser повідомляв, що "тисячу Зеленського" почнуть видавати підліткам.

Нагадаємо, що українські банки видають картки для "тисячі Зеленського".