У парламенті прийняли законопроект, через який вартість спиртного для українців зросте

За останній рік український уряд кілька разів підвищував вартість спиртних напоїв і сигарет для українців. Воно, однак, не планує зупинятися, оскільки прийнятий нещодавно Верховною Радою законопроект №5600 вводить чергове зростання ціни на алкоголь в магазини. Про це свідчить інформація з офіційного порталу парламент.

Повідомляється, що нещодавно у Верховній Раді прийняли схвалений президентом України Володимиром Зеленським закон № 5600, за яким податок на алкогольну продукцію в нашій країні зросте на 5%. Варто відзначити, що оскільки в Україні змінюється податкове законодавство, ставки на реалізовану продукцію, в тому числі і на алкоголь, будуть визначатися не у відсотках від вартості товару, а в гривнях.

Експерти пояснюють, що при підвищенні вартості алкоголю, частка акцизного податку в співвідношенні до ціни товару буде знижуватися. Юрист Ніна Бец вважає, що такі зміни означають, що покупці будуть платити за такі підвищення, хоча виробники вже зараз заявляють, що ціни не будуть колишніми.

Варто також відзначити, що прийнятий Верховною Радою документ означає позитивні зміни для роздрібних магазинів по частині акцизів. З урахуванням того, що акцизний податок тепер оплачує виробник, а не продавець, адміністрування податків стане простіше, а торговцям алкоголем і сигаретами буде простіше здійснювати свою діяльність.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні пропонується ввести картки на продукти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що київські новобудови отепляются дровами.

Також "Hyser" писав, що українцям розповіли, яку рідкісну українську монету можна продати за 1000 доларів.