У Міністерстві соціальної політики розповіли про те, скільки пенсії отримуватимуть особи без стажу

Велика кількість зарплат "в конвертах" є однією з головних проблем в Україні на сьогоднішній день. Досить великий відсоток українських працівників воліють не працевлаштовуватися офіційно заради великих зарплат, однак, підвищуючи свій достаток сьогодні, вони майже позбавляють себе пенсія в майбутньому. Про це в ефірі телеканалу ТСН розповіла голова Міністерства соціальної політики України Марина Лазебна.

Так, глава відомства звернула увагу українців на той факт, що неофіційна робота може серйозно позначитися на розмірі майбутньої пенсії. Крім того, люди без страхового стажу можуть претендувати, по суті, не на пенсію, а на допомогу.

Повідомляється, що сьогодні ті українці, які досягли 60-річного віку, проте не напрацювали необхідні 15 років страхового стажу, можуть розраховувати тільки на мінімальний розмір пенсії, який залежить від прожиткового мінімуму і на сьогоднішній день становить 1 934 гривні. Важливим моментом є те, що навіть ці виплати українець без стажу зможе почати отримувати не з 60, а тільки з 63 років.

Особи, які працювали неофіційно або не працювали зовсім будуть отримувати не пенсію, а допомогу, оскільки це, по суті, допомога від держави особам, які не мають права на пенсію. Розмір цих виплат, як і мінімальної пенсії, дорівнює прожитковому мінімуму, однак отримувати їх можна тільки з 65 років.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні можуть ввести картки на продукти.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у податковій почнуть перевірки доходів українців.

Також "Hyser" писав, що у Мінсоцполітики сказали, що українці повинні самостійно збирати на пенсію.