У Міністерстві охорони здоров'я попередили про скорочення терміну дії сертифікатів

По всьому світу уряди різних держав вживають заходів для того, щоб побороти пандемію коронавірусної інфекції раз і назавжди, і для цього різні країни координують свої дії один з одним і працюють за єдиними стандартами. У зв'язку з цим деякі зміни очікуються і в Україні. Про це в ефірі програми "Сніданок з 1+1" українців попередила заступник голови МОЗ Марія Карчевич.

Повідомляється, що незабаром український уряд скоротить тривалість дії коронавірусних сертифікатів до 270 днів. Справа в тому, що в понеділок, 10 січня, у всіх країнах Європейського Союзу було ухвалено рішення про те, щоб скоротити термін дії документів про вакцинацію проти коронавірусу. Коли такий же документ приймуть і в Україні, вона стане частиною глобальної мережі ковід-документів, до якої входить понад 80 різних країн.

Поки що Україна є учасницею тільки довірчої мережі Євросоюзу, в яку входить 60 країн. Українські громадяни можуть подорожувати по цих країнах, представляючи свої цифрові документи про вакцинацію, одужання або тестування.

В українському МОЗ також зазначили, що у зв'язку з введенням бустерної вакцинації проти коронавірусу в Україні, передбачається продовження дії сертифікатів на 27 - днів. Наприкінці поточного місяця українці через державний додаток зможуть згенерувати новий сертифікат, який також буде зеленим, але діятиме ще 270 днів з моменту третьої дози.

Також заступник міністра нагадала українцям, що при проведенні бустерної вакцинації медики рекомендують використовувати вакцини виробництва Pfizer і Moderna або, при їх відсутності, вакциною Astra Zeneca.

До цього інформаційний портал "Hyser" повідомляв, що в Україні знову погіршується коронавірусна ситуація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що медики виявили новий штам коронавірусу.

Також "Hyser" писав, що стало відомо, кому з українців будуть колоти бустерну дозу вакцини.