Лютий один з небагатьох місяців в році, у якому в Україні немає додаткових днів для відпочинку, тобто державних вихідних. Зате українців чекають такі важливі і особливі свята, як День святого Валентина, Стрітення Господнє, тиждень Масляної і багато інших.

Лютий 2022 — другий місяць 2022 року, що розпочнеться у вівторок 1 лютого та закінчиться в понеділок. У лютому 2022 року буде 28 днів, так як цей рік не високосний.

У лютому 2022 року немає державних свят, тому українців чекає 20 робочих днів і 8 вихідних: 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26, 27 числа.

Що стосується церковних свят на лютий 2022 року в Україні, то їх лише два, але кожна подія має стародавнє походження і стоїть на одному щаблі з Різдвом Христовим та Великоднем. Так, всі церковні свята у лютому 2022 року відзначаються у другій декаді місяця.
Отже, 15 лютого вже цілих два тисячоліття християни у всьому світі відзначають Стрітення господнє. Це свято відноситься до двунадесятих, тобто до тих, які присвячені подіям з життя Христа. Назва свята перекладається як "зустріч", оскільки в цей день зустрічаються Старий і Новий Завіти. У народі ж 15 лютого пов'язують із зустріччю зими і весни.
У цей день заведено відвідати храм і помолитися Ісусу, принести на освячення свічки і воду. На Стрітення будинок обходять з освяченими свічками і таким чином захищають його від злих сил і хвороб.
А ось напередодні, 14 лютого у всьому світі відзначають День усіх закоханих, а віряни вшановують пам'ять святого Валентина.
Крім того варто знати, що наприкінці місяця розпочнеться масляний тиждень – з 28 лютого по 6 березня.
Церковний календар на лютий 2022 року містить свята та важливі події для вірян:

Не забудьте також про День спонтанного прояву доброти або Random Acts of Kindness Day, який щорічно святкують у світі 17 лютого, починаючи з 1995 року. Його головна суть в тому, щоб робити більше добрих справ, навіть незапланованих, бо добрі справи зможуть змінити світ на краще.