Напередодні, 9 січня, на більшій частині території України спостерігалося погіршення погодних умов - опади у вигляді мокрого снігу, ожеледиця. Крім цього, несприятливі погодні умови спровокували десятки дорожньо-транспортних пригод, в тому числі і зі смертельними наслідками.

Про це йдеться в матеріалі "ТСН", повідомляє "Апостроф".

Негода стала причиною дорожньо-транспортних пригод. Зокрема, в Житомирській області стався інцидент з автомобілем швидкої допомоги. "Швидка", яка перевозила пацієнта, який потребував термінової госпіталізації, потрапила в сніговий замет. На місце події прибули рятувальники, які змогли витягнути автомобіль зі снігових заметів.

У Києві біля одного з торгово-розважальних центрів водій транспортного засобу вирішив подрифтовать, але не впорався з управління. Автомобіль злетів у яму.

У Львівській області спостерігалися складні погодні умови на дорогах. Густий туман і погана видимість ускладнювали рух транспортних засобів.

Згідно з прогнозами синоптиків, у понеділок, 10 січня, на більшій частині території нашої країни не очікується значних опадів. Однак, у Донецькій, Луганській та Харківській областях прогнозуються опади. Крім цього, прогнозується туман, на дорогах ожеледиця.

З вівторка, 11 січня, Україну накриють холодні маси. Синоптики прогнозують похолодання. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть -9 градусів. Вночі очікується суттєве похолодання. Стовпчики термометрів опустяться до -14 градусів. В інших регіонах України прогнозована середня температура коливатиметься від -3 до -10 градусів

Погода на більшій частині території України в першому місяці 2022 року очікується близькою до кліматичної норми.

За словами синоптиків, середня місячна температура прогнозується на 2-3 градуси вище норми. Такі показники відповідає початку зими. Вони додали, що такий температурні показники можуть протриматися всю зиму, але можливі і невеликі похолодання.

Згідно з прогнозами, в зимовий період приблизно в 60% днів переважатиме більш аномально тепла погода. В інші 40% днів погодні умови можуть змінюватися.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Наш портал писав, що в Україні тривають погодні "гойдалки".

Нагадаємо, що синоптики розповіли українцям, які погодні умови очікуються на Хрещення.