Українцям порадили самим збирати на пенсію, а не сподіватися на допомогу від держави.

З такою заявою виступила міністр соціальної політики Марина Лазебна. Вона зазначила, що власні пенсійні накопичення мають стати звичною справою серед українців, оскільки держава не береться забезпечити їм гідні доходи в літньому віці. Про це повідомляє Telegram-канал "Кореспондент UA"

В Минсоцполики сказали українцям самостійно збирати на пенсію, фото: НВ

При цьому вона додала, що про пенсійні програми для своїх працівників повинні подбати роботодавці. Однак на сьогоднішній день з 25 тисяч підприємств в Україні тільки трохи більше ніж 2 тисячі уклали пенсійні контракти на користь своїх працівників.

Тим менше вона сподівається, що в майбутньому підприємство без пенсійної програми стане винятком, а не правилом. Але для цього, впевнена Лазебна, держава повинна "стимулювати" роботодавців до цього і тоді буде результат.

Міністр соціальної політики Марина Лазебна про ситуацію з пенсіями в країні на сьогодні, фото: Слово і Діло

Це дозволить людям вибирати місце роботи, в тому числі з урахуванням представлених умов пенсійних програм. Адже, як показує практика, зараз людина, коли влаштовується на роботу, навіть не задає питання, а чи є пенсійна програма у роботодавця. Більш того, на жодному сайті пошуку роботи немає такого поля в описі вакансій, що Лазебна вважає неприпустимим.

Адже такими темпами пенсії в Україні будуть знижуватися, пенсійна система - буде розвалюватися, а у людей навіть права на пенсію в 60 років не буде.

Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні почали виплачувати підвищені пенсії з січня.

Також наш портал повідомляв, що експерти розповіли про небезпеку впровадження накопичувальної пенсії.

Нагадуємо, що українських пенсіонерів обрадували нововведенням щодо зарахування стажу до трудової книжки.