В Україні знайшли монету, вартістю в 1000 доларів.

Зокрема, мова йде про рідкісну монету номіналом в 50 гривень, яка була зроблена зі срібла з нагоди візиту в Україну Вселенського патріарха Варфоломія I. Її виставили на продаж на сайті Violity, пише "Апостроф".


Є деякі особливості цієї монети, крім її рідкості. Однак це теж правда, адже випустив її Національний банк в 2008 році в тиражі 1000 одиниць.

Вона з'явилася з нагоди візиту в Україну Вселенського Патріарха Варфоломія I. Повідомляється, що він був запрошений в Україну для участі в заходах, присвячених святкуванню 1020-річчя Хрещення Київської Русі.


До числа її особливостей варто віднести і те, що вона була виготовлена зі срібла 999 проби, а вага її склала 500 г при діаметрі 85 мм. На монеті зображений Патріарх разом з третім президентом України Віктором Ющенком.

Монета, що продається, представлена в оригінальній упаковці і навіть є фото сертифіката, що свідчить про оригінальність виробу. Реставрація монети, зі слів її власника, не проводилася.

За свою монету він хоче отримати мінімум 27 тисяч гривень, тому і встановив саме таку стартову ціну на неї на аукціоні, який триватиме до 14 січня.


Раніше "Hyser" писав про те, що в Україні повністю змінять дизайн монет в 1 і 2 грн у відповідь на безліч скарг.

Також наш портал повідомляв, що у мережі втридорога продають монету із зображенням Путіна. Відомо, в чому ж її унікальність.

Нагадуємо, що на аукціоні продають українську монету майже за 8 тисяч доларів. Вона коштує своїх грошей з кількох причин, запевняє її власник.