Останні два тижні для п'ятого президента України, лідера "Європейської Солідарності" Петра Порошенка видались вкрай не святковими. Ще б пак, 20 грудня 2021 року ДБР повідомило йому про підозру у державній зраді. Порошенку інкримінували злочинну змову, зокрема й з представниками Кремля, а також фінансування тероризму. І ось продовження цієї історії.

Так, на клопотання прокурора ДБР, 6 січня 2022 року відбулось засідання суду у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій, де було прийняте рішення про накладення арешту на майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності, повідомляє Уніан.

Розглядав клопотання про арешт майна лідера партії "Європейська солідарність", народного депутата, експрезидента Петра Порошенка Печерський районний суд Києва.

При цьому адвокати Порошенка уже поставили під сумнів законність винесеного рішення, бо, як заявив адвокат Ігор Головань, відповідно до КПК, такі клопотання розглядаються за участю народного депутата Порошенка, який мав би бути повідомлений про судове засідання заздалегідь в установленому порядку.

Натомість, за його словами, "лише 5 січня після 16:00 один з адвокатів "Європейської солідарності" Іван Чорний отримав СМС про те, що 6 січня о 9:30 в Печерському районному суді буде розглядатися клопотання прокурора на прізвище Белкін стосовно арешту майна Петра Порошенка".

Тим не менше, у справі про державну зраду Печерський райсуд Києві арештував майно Петра Порошенка, а також активи телеканалів "Прямий" та "5-й".

Так, суддя, під час оголошення вироку, перерахувала все майно та активи Порошенка, на які накладено арешт. Серед них, зокрема, кілька квартир Порошенка у Києві та земельні ділянки у Києві та Київській області, квартира у Вінниці, садиба у Козині, акції Порошенка у низці приватних компаній. Також заарештовано банківські рахунки Порошенка.

Ухвала суду "підлягає негайному виконанню слідчим прокурором", її можна оскаржити в апеляційній інстанції, наголосила суддя. При цьому повний текст ухвали суду обіцяють оприлюднити 14 січня.

В соцмережах дану новину вже активно обговорюють українці. Багато хто вважає, що таке рішення Печерського райсуду Києва про накладання арешту на майно Петра Порошенка спрямовано на те, щоб він не повернувся в Україну.

Раніше Hyser писав про те, що Зеленський розвеселив українців фотографією зі спортзалу.

Також Hyser повідомляв, що Дмитро Разумков переміг би і Порошенка, і Зеленського у другому турі виборів.

Нагадаємо, що Ірина Геращенко переплутала в Раді Зеленського з Порошенком.