Якщо у вас є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг більше трьох місяців, то ви все ще маєте можливість оформити субсидія. Однак, щоб це зробити, вам доведеться оскаржити накопичену заборгованість в суді або реструктуризувати свій борг.

У матеріалі "Апостроф"розповідається, як можна перевірити наявність заборгованості по комуналці.

Якщо ви хочете перевірити можливу наявність заборгованості з оплати житлово-комунальних послуг, то вам потрібно зробити наступне:

Введіть свої дані за відповідним посиланням, у відкритому та безкоштовному Єдиному реєстрі боржників.

Після необхідно натиснути на кнопку "Шукати", потім внизу з'явиться результат вашого пошуку.

Якщо в результаті запиту з'ясувалося, що у вас є заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, у вас є три варіанти, якими можна скористатися, щоб отримати соціальну допомогу від держави:

  1. Перший варіант – сплатити борг, а потім подати заяву про отримання субсидії;
  2. Другий варіант – якщо у вас немає грошових коштів, щоб погасити вашу заборгованість, то слід укласти з постачальником послуг договір про реструктуризацію, а також надати цей документ при зверненні за субсидією. Якщо у вас буде такий договір про реструктуризацію заборгованості, то ви можете претендувати на отримання субсидії;
  3. Третій варіант – якщо ви вважаєте, що заборгованість виникла неправомірно, то ви можете подати відповідний позов до суду, щоб довести свою правоту. Якщо ви будете звертатися за субсидією, то необхідно надати копію ухвали про відкриття провадження у справі, щоб вам призначили субсидію. Але ви також повинні відповідати іншим критеріям, згідно з якими призначають субсидії.

Раніше "Hyser" повідомляв, що стало відомо, скільки отримають українці, і у кого заберуть виплати в 2022 році.

Наш портал писав, що експерти розповіли українцям, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

"Hyser" писав, що деякі категорії громадян України отримають надбавки до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.