Синоптики попереджають, що найближчими днями на території України відбудеться значна зміна погодних умов. В Україну повертається сніжна погода. Однак справжня "зимова казка" прогнозується в окремих регіонах нашої країни.

Про це йдеться в матеріалі "Апостроф".

Згідно з даними радара Ventusky, опади у вигляді снігу прогнозуються на території України вже з завтрашньої ночі 6 січня.

За прогнозами синоптиків, опади у вигляді дощу очікуються в західних областях України. Однак, вже вдень погода на заході зміниться: замість дощу прогнозуються опади у вигляді снігу. Сніг йтиме протягом усього дня, а ближче до вечора снігопад посилиться.

Крім цього, опади у вигляді снігу прогнозуються в північно-західних регіонах нашої країни.

Вночі та вранці 7 січня синоптики попереджають про посилення снігопадів. Сніжитиме і в центральній частині України. Крім цього, опади у вигляді снігу очікуються і в Харківській області.

Снігопади на більшій частині території України повинні припинитися ближче до півдня п'ятниці, 7 січня. Сніг почне поступово залишати територію країни.

Синоптики Українського гідрометцентру раніше заявили, що початок січня буде теплим. Прогнозуються опади у вигляді снігу та дощу.

Погода на більшій частині території України в першому місяці 2022 року очікується близькою до кліматичної норми.

За словами синоптиків, середня місячна температура прогнозується на 2-3 градуси вище норми. Такі показники відповідає початку зими. Вони додали, що такий температурні показники можуть протриматися всю зиму, але можливі і невеликі похолодання.

Згідно з прогнозами, в зимовий період приблизно в 60% днів переважатиме більш аномально тепла погода. В інші 40% днів погодні умови можуть змінюватися.

У зимовий період очікуються потоки арктичного холоду через активність потоку Ельніньо в Тихому океані.

Раніше "Hyser" повідомляв, що на Україну насуваються сильні морози.

Наш портал писав, що синоптики попереджають про погані погодні умови на Різдво.

Нагадаємо, що українців попереджають про сильні морози на Різдво.