4 січня Пенсійний Фонд України провів перерахунки пенсійних виплат для тих громадян, хто втратив годувальника. Ці виплати були призначені відповідно до частини четвертої 41 Закону України»Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб".

Про це повідомляється у заяві Пенсійного фонду, йдеться в матеріалі ФАКТів.

Згідно із заявою держустанови, встановлено мінімальний розмір пенсійної виплати кожному з непрацездатних батьків та дружині (дружині) загиблих, померлих (зниклих безвісти) осіб, які безпосередньо брали участь в антитерористичній операції. Розмір пенсійних виплат цієї категорії громадян тепер становить 7800 гривень.

Збільшені пенсійні виплати отримають 3361 людини. Середній розмір підвищення пенсійних виплат становить 1895,26 грн. 115 осіб отримають добавки до пенсій у розмірі до 1000 грн., 3246 осіб-понад 1000 грн.

Також з 1 січня поточного року проводилися перерахунки пенсійних виплат деяких учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, які були визначені статтею 10 Закону України «Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи».

Зокрема, перерахунки пенсійних виплати проведені для тих, хто зміг довести, що вони отримали інвалідність через ліквідацію аварії на ЧАЕС, а також через участь у ліквідації інших ядерних аварій та їх наслідків, в ядерних випробуваннях, у військових навчаннях, де застосовувалася ядерна зброя.

Українцям цієї категорії після перерахунків нараховано пенсійні виплати, враховуючи їх заробітну плату, яка визначена з п'ятикратного розміру мінімальної зарплати станом на 1 січня минулого року. Розрахунки проводилися за формулою відповідно до пункту 9-1 постанови Кабінету Міністрів України від 23.11.2011 № 1210.

У Пінсійному фонді заявили, що 21 204 особи отримають збільшені пенсійні виплати. Середній розмір підвищення пенсійних виплат становить 2 903, 21 грн.. Підвищені пенсійні виплати на суму до 1000 грн для 2246 осіб, на суму понад 1000 грн - для 18 958 осіб.

Раніше "Hyser" повідомляв, що експерти розповіли українцям, як можна збільшити пенсійні виплати.

Крім цього, українцям перерахують заробітні плати.

Наш портал писав, що деякі категорії громадян України отримають надбавки до пенсій.

Нагадаємо, українців попередили, що їх можуть позбавити субсидій.