Синоптики попередили українців про насуваються лютих морозів, які прийдуть на зміну "плюсовій" температурі.

На метеорологічному сайті meteoprog.ua з'явився прогноз погоди до кінця тижня.

В середу, 5 січня, температура повітря в країні буде "плюсових" значень. У нічний час очікується від 0 до +5 градусів. У Карпатах та на Сході країни -5...0. У денний час +3...+8. Південні регіони та Прикарпаття очікує тепліша погода - там стовпчики термометрів покажуть від +9 до +12 градусів Цельсія.

У четвер, 6 січня, тепло стане відступати. Цьому посприяє перебудова атмосферних процесів і встановлення Північно-Західних вітрів. Середня температура по Україні становитиме 0... +5 градусів. На півдні і в Криму буде тепліше - +7...+12 градусів.

В Украину вернулась зима
В Украину вернулась зима

В п'ятницю, 7 січня, на Різдво буде холодніше. Середня температура по країні складе -3...+ 2 градуси Цельсія. Місцями очікується невеликий сніг. У Карпатах буде -7 ... -2 градус.

У суботу і в неділю, 8 – 9 січня, на тлі антициклону та малохмарного неба прогнозують морозну погоду без опадів. У нічний час доби температура повітря складе -9...-4 градуси, вдень -4...+1 градус Цельсія. У Карпатах очікуються досить сильні морози -15...-10 градусів вночі і -7...-2 градуси вдень.

Раніше Hyser писав про те, що за прогнозом синоптиків зима 2021-2022 в Україні буде тепліше на 2-3, ніж попередні зими.

Також Hyser повідомляв, що водіям підказали, як швидко і безпечно прибрати лід зі скла.

Нагадавши про три найпопулярніші помилки при прогріванні авто.