Українцям нагадали про те, що існує закон, в якому йдеться про субсидії. Є ряд випадків, що свідчать про те, що якщо українець отримує субсидію, то він потім може бути змушений її повернути державі.

Відповідну публікацію оприлюднили на порталі «Апостроф»

В першу чергу потрібно нагадати про те, що субсидія призначається в рамках державної політики. Субсидія - соціальна допомога українським сім'ям, чиї платежі по послугах ЖКГ перевищують певний для них обов'язковий платіж.

Дуже важливо помітити, що якщо українець отримав субсидію шляхом обману за допомогою надання неправильних даних, то він буде змушений повернути це гроші тому органу, який йому їх видав.

Якщо ж така ситуація знайдеться, то надає субсидію має повноцінне право вимагати свої гроші назад. Якщо людина відмовиться повернути гроші за субсидії, то на неї можуть подати до суду.

Субсидія. Фото: скріншот YouTubе
Субсидія. Фото: скріншот YouTubе

Потрібно помітити, що у представників служб соціального захисту немає повноважень перевіряти житлові умови і благополуччя заявників, які надають документи про те, щоб отримувати субсидії. Однак потрібно розуміти, що вони мають право перевіряти доходи і достовірність даних.

Глава Мінсоцполітики Марина Лазебна заявила, що перевірити можуть тільки достовірність даних, які подавалися на отримання субсидій. Якщо виявиться так, що українець не надав даних про додатковий дохід або купив собі нову нерухомість або якусь дорогу річ сумою від 50 тисяч гривень, то це означає те, що у нього можуть зажадати повернення грошей за субсидію.

У таких ситуаціях логічно припустити, що людина може самостійно платити за комунальні послуги без соціальної допомоги.

Нагадаємо, що українцям розповіли, кому вже підвищили пенсійні виплати з 1 січня.

Як раніше повідомляв портал "Hyser",українцям повідомили на скільки зросте мінімальна зарплата з 2022 року.

Також портал "Hyser" писав, у мережі повідомили, скільки стоятимуть підтримані автомобілі на українському ринку з цього року.